Tom Pidcock keert terug in koers na sleutelbeenbreuk
foto: Cor Vos
woensdag 23 juni 2021 om 19:47

Tom Pidcock keert terug in koers na sleutelbeenbreuk

24 dagen na zijn sleutelbeenbreuk maakt Tom Pidcock zijn comeback. De Britse renner, volgende maand de troef van zijn land in de mountainbikewedstrijd op de Olympische Spelen, is een van de zeven namen bij INEOS Grenadiers in de Giro dell’Appennino.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pidcock brak op maandag 31 mei zijn sleutelbeen toen hij tijdens een trainingsronde in de Franse Pyreneeën werd aangereden door een automobilist. In Girona ging hij vervolgens onder het mes. Vanwege zijn blessure moest hij de Ronde van Zwitserland laten schieten. Gelukkig voor de Brit zat hij al vrij snel weer op de fiets.

Eerder deze week maakte het Brits olympisch comité al bekend dat Pidcock volgende maand in de olympische mountainbikewedstrijd zijn opwachting maakt. In opbouw naar de Spelen keert hij morgen in de Giro dell’Appennino terug in koers. “Mijn herstel ging goed, net als mijn training. Nu is het tijd om het wedstrijdritme terug te krijgen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.