Topkwaliteit aan de start van de Youngster Coast Challenge

Topkwaliteit aan de start van de Youngster Coast Challenge

© Cor Vos

maandag 14 maart 2022 om 15:59

Vrijdag staat in West-Vlaanderen niet alleen de Bredene-Koksijde Classsic op de agenda, maar ook de Youngster Coast Challenge, een hoog aangeschreven beloftenwedstrijd. Eerder werden de deelnemende teams reeds bekendgemaakt, intussen zijn die ook ingevuld met namen. Daarbij onder meer de Noorse juniorenwereldkampioen Per Stand Hagenes (18). 

De Youngster Coast Challenge gaat op zoek naar een opvolger voor Niklas Märkl, die in maart 2019 de wedstrijd op zijn palmares zette. In 2020 en 2021 gooide corona roet in het eten en kon deze beloftenkoers niet doorgaan. Dit jaar staat niets in de weg, vrijdag wordt dan eindelijk de tweede editie verreden.

En opnieuw staat in Bredene een pak kwaliteit aan de start. Zo prijkt op de deelnemerslijst de naam van Per Stand Hagenes, de Noor die zich in Leuven tot wereldkampioen bij de junioren kroonde en intussen deel uitmaakt van het Jumbo-Visma Development Team dat ook nog Rick Pluimers en Alexandre Van Petegem (zoon van) afvaardigt.

Sterk Groupama-FDJ
Concurrentie moet komen van Groupama-FDJ, dat wel met een hele sterke selectie naar Bredene afzakt. De Nieuw-Zeelanders Laurence Pithie en Jensen Plowright bijvoorbeeld, eerder deze maand nog 8ste en 9de in de GP Monseré, behoren tot het kransje topfavorieten. Maar dat is ook Paul Penhoët, die zich in februari drie keer in de top tien sprintte in de Ronde van Oman. Andere bekende naam bij het Franse team is Joseph Pidcock, de jongere broer van Tom.

Lotto Soudal U23 rekent onder meer  op Alec Segaert, vorig jaar nog derde op het WK tijdrijden, en sprinter Gianluca Pollefliet, in september nog tweede in een etappe van de Flanders Tomorrow Tour en dit jaar nog tweede in Lillers, na Milan Menten.

Massasprint?
Grote vraag: eindigt ook dit jaar de Youngster Coast Challenge op een massasprint? De kans lijkt reëel, maar koersdirecteur Peter Farazijn houdt een slag om de arm. “Eén ding weet ik zeker. Als er wat wind staat, is het koers vanaf kilometer één.” De Youngster Coast Challenge gaat vrijdag om 11u van start in Bredene voor een tocht van 114 kilometer. Rond de klok van 15u wordt de aankomst verwacht in Koksijde. De volledige – maar nog steeds voorlopige – deelnemerslijst vindt u hier.

Het podium van de Youngster Coast Challenge 2019, met Jarne van der Paar, winnaar Niklas Markl en Alexander Salby – foto: Cor Vos © 2019

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone