Tour 2016: Cavendish naar huis met vier zeges op zak
foto: Sirotti
dinsdag 19 juli 2016 om 21:11

Tour 2016: Cavendish naar huis met vier zeges op zak

Mark Cavendish start morgen niet meer in de Tour de France. De Britse veelvraat van Dimension Data gaat zich voorbereiden op de Olympische Spelen, waar hij meedoet op de baan.

Met vier ritzeges, een gele trui en meerdere dagen groene trui is de Tour de France voor Cav meer dan geslaagd. Het was een lastige beslissing, zegt de sprinter in het persbericht van zijn ploeg. “Na de hitte en de intensiteit van de vorige etappes, analyseerden we mijn vermoeidheidniveaus. Ik ben nu op een punt dat doorgaan een nadelig effect heeft op mijn andere grote doel voor het jaar, de Olympische Spelen.”

Eerder vandaag gaf ook Rohan Dennis al aan morgen niet meer aan het vertrek te staan. De Australiër van BMC richt zich volledig op de olympische tijdrit.

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
19 juli 2016 21:15
Jammer, maar was te verwachten. Had hem graag nog zien winnen in Parijs :p
19 juli 2016 21:16
Quote van Kerckhoffs(Telegraaf):
De belangrijkstre troef van Team Dimension Data gaat nu in voorbereiding op de Olympische Spelen. Daar wil Cavendish het goud pakken in de wegwedstrijd.
19 juli 2016 21:17
Zoals verwacht voor de OS. Kan het in Parijs nog een spannende sprint worden tussen Kittel-Griepel-Kristoff-Sagan of misschien wel een verrassende naam.
De komende etappes wel een nadeel voor Groenewegen is hij z'n klim-los-maatje kwijt en de steun van Eisel.
19 juli 2016 21:29
Cavendish het goud pakken in de wegwedstrijd ?? Het moet niet gekker worden !!!
19 juli 2016 21:31
Als Kittel klimt zoals op dat heuveltje gisteren haalt hij Parijs nooit
19 juli 2016 21:33
Groenewegen gaat 'm toch ook niet uitrijden lijkt me?
19 juli 2016 21:34
@ El Salvador, hij rijdt op de baan in rio ;)
19 juli 2016 21:37
@MrSjaakBraak

Maar daar is onze vriend van de telegraaf heel duidelijk nog niet van op de hoogte (zie de quote in de post van Xistnc), net zo min als dat hij op de hoogte is van het daadwerkelijke parcours. Of het is natuurlijk gewoon een hele slordige fout, wat ik misschien nog wel erger zou vinden.
19 juli 2016 21:38
Beste sprinter ooit. De tour als voorbereiding voor de OS echt heel jammer. Een attractief renner vind ik het niet ondanks zijn enorme erelijst, zeker niet vergeleken met Sagan. Misschien dat een van de kenners hier weet wanneer hij voor het laatst met een splijtende demarrage of een slinkse ontsnapping en solo heeft weten te winnen?
19 juli 2016 21:40
@poeskescherens
Volgens mij is Cav ooit een keer Brits kampioen geworden met een lange solo
19 juli 2016 21:43
@poeskescherens
13e etappe Tour 2013, de befaamde waaierrit.
19 juli 2016 21:43
Wie voor de Tour had gezegd dat Cav 4 ritten zou winnen, was voor...etc
19 juli 2016 21:44
Wie volgt? Degenkolb triomf in Parijs, zou mooi zijn.
19 juli 2016 21:49
Ik vind het een mooie persoonlijkheid, niet altijd de netste maar anderzijds wel een persoonlijkheid binnen het peleton met genoeg positieve kanten (in tegen stelling tot bouhanni). Met de jaren is hij ook gegroeid.

Ik hoop dat groenewegen de hele tour, dan maakt hij meer hoogtemeters dan de rest van de wedstrijden dit jaar bij elkaar. Is ook niet mis voor zn vorming.
19 juli 2016 22:16
Het baanwielrennen is maar een zwak bezette sport dat maar twee landen serieus nemen (en dan ook puur alleen om de olympische medailles). Het baanwielrennen heeft nauwelijks een fanbase buiten de Olympische Spelen om. Dat je daarvoor opgeeft in de grootste wielerkoers in de wereld... Tjah... Je palmares artificieel verhogen op de makkelijkste manier noem ik dat. Het Britse publiek is nu éénmaal voornamelijk onder de indruk van gouden medailles op de Olympische Spelen, en niet over de sportprestaties zelf.
19 juli 2016 22:24
@samus: als je dit zegt heb je je duidelijk niet verdiept in het baanwielrennen...
19 juli 2016 23:03
@samus: grootste onzin die ik hier sinds tijden ben tegengekomen
19 juli 2016 23:13
Samus houdt meer van renners die de zwak bezette Tour en de zwak bezette Spelen mijden om de sterk bezette Ronde van Polen te winnen ;)
19 juli 2016 23:18
Toon me is al die fans dan van het baanwielrennen? En er zijn maar twee landen die veel geld investeren in baanwielrennen, en niet omdat ze het een leuke sport vinden. Gooi het baanwielrennen uit de Olympische Spelen en de sport sterft, zo simpel als dat.
19 juli 2016 23:39
Groot gelijk van Cav. Al vraag ik me wel af waar nu al die wielerflitsers zijn die tijdens de Giro moord en brand riepen over de 'schande' dat Kittel uit de Giro stapte ? Is dit danweer geen enkel probleem ?
19 juli 2016 23:53
@samus
Je redenering komt nogal ongenuanceerd over. Zijn er maar twee landen die veel in de baansport investeren? Ik geloof daar niet veel van. Zou de baansport niet zonder de Spelen kunnen? Daar geloof ik ook niet veel van. Een zwak bezette sport? Dat kun je nauwelijks menen. Cavendish alleen uit op het kunstmatig verhogen van zijn palmares (dus zonder liefde voor de baan)? Dat is pertinent niet waar, getuige hoe hij er over heeft gesproken en hoeveel hij ervoor heeft gedaan (vandaar zijn snelheid in de Toursprints).
Gaviria gaat Cavendish van goud afhouden.
20 juli 2016 00:01
Samus_Aran: Met "twee landen" bedoel je wellicht de UK en Australië. Wel, vraag dan eens aan Keisse hoe onpopulair het baanwielrennen in België wel niet is :). Ook Frankrijk en Nieuw-Zeeland zijn er erg mee bezig. Renners zijn niet bezig met het "artificieel verhogen van hun palmares". Ik denk dat je je eens moet verdiepen in de baanwielersport. Baanwielrenners zijn complete atleten, vaak zelfs gespierder dan wegwielrenners. En als de sport dan toch zo zwak bezet is, wat doet een Cavendish er dan? Of Wiggins? Of Keisse? Gaviria? Coquard? Küng? En Viviani? Wat een pannekoeken zeg. Daarnaast wil ik je wel eens op een koersfiets zien in duel met Baugé of Pervis.
20 juli 2016 00:54
Cav, Wiggins, Gaviria, Coquard hebben allemaal voor de weg gekozen omdat dit een sport is waar veel meer prestige en geld te rapen valt. Als het baanwielrennen iets voorstelde buiten de Olympische Spelen om dan zouden ze daar wel gebleven zijn... En Iljo Keisse is matig populair, ik ben al een aantal keer naar de Zesdaagse van Gent geweest en daar is hij natuurlijk ontzettend populair, maar buiten dat echt niet hoor. Veel Belgen hebben nog nooit van Iljo Keisse gehoord. Zesdaagse evenementen neem ik ook niet al te serieus, is gewoon leuk voor de sfeer. Daar maak je vandaag de dag geen carriere meer mee. Als de Olympische wegrit zo vlak was als een pannenkoek dan zou Cav niet teruggekeerd zijn naar het baanwielrennen. Ben ik 100% zeker van. Er wordt nauwelijks geld geïnvesteerd in het Belgische baanwielrennen. Verder ben ik het wel eens dat een basis als baanwielrenner je een mooie carriere kan opleveren voor het wegwielrennen. Maar het is pas bij dat laatste waar de grote eer te halen valt. Cavendish is alleen uit op Olympisch goud (of desnoods zilver/brons), geloof me vrij dat het hem enorm frustreert dat hij één van de weinige Britse toppers is die geen Olympische medaille heeft. En als Belg kan ik denk ik beter inschatten dan de meeste hier hoe populair baanwielrennen in België is (niet erg populair dus).
20 juli 2016 01:29
Interessante en gedurfde stellingname van Samus. Naar mijn mening genuanceerder dan degenen die hem ongenuanceerd vinden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.