Tour 2016: Sagan al zeker van groene trui
foto: Sirotti
woensdag 20 juli 2016 om 15:57

Tour 2016: Sagan al zeker van groene trui

Peter Sagan is verzekerd van de groene trui. Bij de tussensprint in de zeventiende etappe pakte de Slowaakse wereldkampioen de volle mep van twintig punten, waardoor hij een voorsprong heeft van 197 punten op de nummer twee, Marcel Kittel. Tot en met Parijs zijn nog 190 punten te behalen.

Voor Sagan is het de vijfde groene trui op rij. Daarmee is hij nog één puntentrui verwijderd van het record. Erik Zabel wist zes keer het groene tricot mee naar huis te nemen. Er is nog wel een vereiste: de wereldkampioen dient de finish te bereiken in Parijs.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
20 juli 2016 16:04
Goed dat jullie het voorbehoud in de laatste zin vermelden, andere media waren dat vergeten.
20 juli 2016 16:20
Precies, voorbehoud is meer dan een formaliteit
20 juli 2016 18:21
Wordt toch tijd om de puntentelling te veranderen, anders kunnen ze net zo goed elke keer als Sagan van start gaat bij de Tour de France de groene trui gelijk aan hem geven.
Saai toch ;);)
Tip voor de organisatie meer tussensprints en/of tijdens bergetappes de tussensprints voor de eerste bergen leggen. Nu is het voor Sagan gewoon te gemakkelijk die trui te winnen aangezien andere renners dan sprinters er niet of nauwelijks in geinteresseerd zijn.
20 juli 2016 18:37
Laten we de volgende keer de regels voor de gele trui ook veranderen als iemand 5 keer achter elkaar de Tour wint.

Ik vind die hele discussie zo'n onzin. Sagan is gewoon een ontzettende sterke baas en de meest complete sprinter. Wie zegt dat de groene trui bestemd is voor "de beste sprinter op de finish met een biljartvlakke aanloop die geen heuvel kan verteren" ?
20 juli 2016 18:39
Hoe je het wendt of keert, als Sagan meedoet pakt hij de groene trui. Puntentelling aanpassen zal niet helpen.
Peter is gewoon te goed. Volgend jaar kan de huldiging aan het begin van de Tour!
20 juli 2016 18:42
Misschien kan hij nu nog rijden voor de bollekenstrui en 2de worden achter zijn knecht Majka. Zabel kan geschrapt worden met zijn doping verleden.
20 juli 2016 18:58
Niets veranderen ja! Hij is gewoon de meest regelmatige renner. Mensen beseffen soms niet wat een geluk we hebben om zo een renner aan het werk te zien
20 juli 2016 20:25
@robotour

De puntentrui geeft lang niet altijd de beste sprinter weer. Het is eerder een souvenir voor de meest regelmatige renner in de Tour. Voor sprinters is het vele malen interessanter om ritten te pakken, zijn malen niet om een tussensprint.
21 juli 2016 09:40
Zoals Cav al zei een paar dagen geleden, de puntentelling veranderen is gewoon niet respectvol voor Sagan. Sagan is een enorme baas en heeft deze punten zelf verdient waar anderen dat niet deden. Zelfs als de puntentelling zou veranderen zou Sagan waarschijnlijk nog steeds winnen, tenzij er een enorme focus op de massasprint komt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.