Tour 2018: AG2R La Mondiale verliest nieuwe pion na opgave Gallopin
foto: Sirotti
donderdag 19 juli 2018 om 14:35

Tour 2018: AG2R La Mondiale verliest nieuwe pion na opgave Gallopin

Tony Gallopin zal vandaag de top niet ronden van Alpe d’Huez. De Fransman moest al vroeg in de etappe lossen op de Col de la Madeleine, en zag niet veel later het heilloze van zijn missie in. Door de opgave van Gallopin moet zijn werkgever AG2R La Mondiale verder met slechts vijf renners.

Eerder gooiden Axel Domont en Alexis Vuillermoz al de handdoek vanwege valpartijen. Het was lange tijd onzeker of Gallopin überhaupt aan de start zou verschijnen van La Grance Boucle. De 30-jarige allrounder kwam namelijk hard ten val tijdens het Frans kampioenschap op de weg.

Aanvankelijk leek zijn deelname op de tocht te staan met een breukje in de rib en een borstblessure. Na enkele medische onderzoeken en een fietstest vlak voor de Tour bleek de Fransman toch fit genoeg om te starten.

Gallopin – normaal gesproken een belangrijke helper voor kopman Romain Bardet – haalde echter op geen enkel moment zijn gebruikelijke niveau. Het betekent dat Bardet nu alleen nog maar kan rekenen op de steun van Oliver Naesen, Silvan Dillier, Mathias Frank en Pierre Latour.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
19 juli 2018 14:37
Ook jammer voor Latour, kan die nu nog het wit verdedigen als hij steeds meer moet werken voor Bardet?
19 juli 2018 15:05
Tja, wel een behoorlijke faal te noemen om een fitte Gautier hiervoor thuis te laten.
19 juli 2018 15:18
Gallopin was marketing technisch beter om mee te nemen dan Gautier, helaas....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.