Geraint Thomas reageert veelzeggend op vraag over Arensman: “Kwam niet van mij”
foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2024 om 12:57

Geraint Thomas reageert veelzeggend op vraag over Arensman: “Kwam niet van mij”

Het was toch een opvallend beeld in de slotfase van de zestiende etappe van de Giro d’Italia. Geraint Thomas bleek op de flanken van de steile Monte Pana niet in staat om zijn grote concurrent voor plek twee, Daniel Felipe Martínez, te volgen. De Brit verkeerde duidelijk in moeilijkheden, maar zijn ploegmaat Thymen Arensman besloot niet te wachten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Arensman reed zijn eigen koers en kwam uiteindelijk als zesde over de streep, elf seconden voor zijn ‘kopman’ Thomas. De Nederlander liet na afloop van de rit weten dat hij van de ploegleiding de vrijheid had gekregen om zo hard mogelijk naar boven te rijden.

Thomas lijkt zich niet echt te kunnen vinden in de tactiek van zijn eigen ploeg. “No”, was zijn korte en veelzeggende reactie na een vraag van Eurosport of hij Arensman groen licht had gegeven om zijn eigen ding te doen. “Het was niet mijn call. Het was misschien wel beter geweest als Thymen had gewacht, maar dan nog. Het was zo’n korte klim, het duurde maar een paar minuten. Het had sowieso niet veel uitgemaakt. Het ging maar om een paar seconden.”

Aanvallen voor plek twee?
En dus richt Thomas zich vooral weer op de komende dagen. De nummer drie in het klassement hoopt vandaag weer over zijn beste benen te beschikken en dat is ook wel nodig. De zeventiende etappe is zonder twijfel een van de lastigste van de drieweekse ronde, met vier beklimmingen van tweede of eerste categorie. De finishlijn is getrokken op de Passo Brocon.

“Ik voel me nu weer beter dan gisteren. Ik hoop dat het weer beter gaat. Als er zich een kans voordoet om de tweede plek in het klassement weer over te nemen, zal ik het zeker proberen. Als de benen goed zijn, wil ik zeker aanvallen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.