Tour 2019: Alessandro De Marchi was altijd bij kennis na zware val

zondag 14 juli 2019 om 13:40
Tour 2019: Alessandro De Marchi was altijd bij kennis na zware val

foto: Cor Vos

Update

CCC zal in de resterende etappes niet meer kunnen rekenen op Alessandro De Marchi. De Italiaan – gisteren nog in de aanval – kwam in het begin van de etappe naar Brioude zwaar ten val. De Italiaan moest uiteindelijk worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De 33-jarige De Marchi crashte met nog 160 kilometer te gaan. De rasaanvaller lag er niet goed bij, maar werd al snel op een brandcard gehesen en naar het ziekenhuis afgevoerd. De Italiaan was gisteren nog mee in de aanval op weg naar Saint-Étienne, maar werd in de finale uit het wiel gereden door Thomas De Gendt, die de rit wist te winnen.

Dit betekent dat het Poolse CCC verder moet met zes renners. Eerder moest ook Patrick Bevin opgeven na een valpartij. De Marchi is de vijfde uitvaller van deze Tour, na het eerdere verlies van Cofidis-renners Nicolas Edet en Christophe Laporte en Tejay van Garderen.

Update 14.05 uur

CCC heeft in een eerste reactie laten weten dat De Marchi na zijn val altijd bij bewustzijn is geweest. Hij heeft een diepe wond in zijn gezicht en zal in het ziekenhuis onderzocht worden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.