Tour 2019: Dimension Data jaagt zonder Cavendish op ritzeges
foto: Cor Vos
dinsdag 2 juli 2019 om 10:13

Tour 2019: Dimension Data jaagt zonder Cavendish op ritzeges

Als voorlaatste ploeg heeft ook Dimension Data haar selectie voor de aankomende Ronde van Frankrijk prijsgegeven. In de ploeg is er geen plek voor Mark Cavendish, net als klassementsman Louis Meintjes. Daarnaast ontbreekt het aan Belgische en Nederlandse inbreng. Zowel Tom-Jelte Slagter als Julien Vermote zullen dit jaar dus niet deelnemen aan de grootste wielerkoers ter wereld.

Ploegbaas Doug Ryder vindt dat het achttal dat op papier staat het best past bij de ambities van de ploeg in de Ronde van Frankrijk. “Het parcours is zwaar, maar we willen graag in elke etappe competitief zijn.”

Roman Kreuziger reed zich in het verleden al vier keer bij de eerste tien in de eindrangschikking. Renners die in het verleden al dagsuccessen wisten te boeken zijn Edvald Boasson Hagen (drie ritzeges) en Stephen Cummings (twee ritzeges).

Cavendish
Dat is klein bier vergeleken met de dertig etappeoverwinningen die Mark Cavendish wist te behalen, maar zoals gezegd is er voor hem geen plaats in de selectie. Een nieuwe aanval op het recordaantal ritzeges van Eddy Merckx (34) zit er dus niet in voor de kwakkelende Manx Missile. Het is voor Cavendish voor het eerst in zijn profloopbaan dat hij de Tour de France mist. Sinds zijn debuut in 2007 bij T-Mobile startte hij altijd.

Giacomo Nizzolo en Ben King treden komende zaterdag voor het eerst aan in La Grande Boucle.

Selectie Dimension Data voor de Tour de France 2019 (6-28 juli)
flag-no Edvald Boasson Hagen
flag-gb Stephen Cummings
flag-za Reinardt Janse van Rensburg
flag-dk Michael Valgren
flag-cz Roman Kreuziger
flag-it  Giacomo Nizzolo
flag-us Ben King
flag-dk Lars Bak

Tour 2019: Deelnemers

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.