Tour 2019: Geraint Thomas en Egan Bernal delen kopmanschap bij Ineos
foto: Cor Vos
vrijdag 28 juni 2019 om 16:43

Tour 2019: Geraint Thomas en Egan Bernal delen kopmanschap bij Ineos

Geraint Thomas en Egan Bernal delen het kopmanschap bij Team Ineos tijdens de komende Tour de France bij afwezigheid van de geblesseerde Chris Froome. De Britse formatie maakte vanmiddag de ploeg bekend, die volgende week in Brussel aan de start staat.

Team Ineos zag de voorbereiding op de Tour de France deels in het water vallen nadat viervoudig winnaar Chris Froome zich ernstig blesseerde tijdens het Critérium du Dauphiné. Daardoor moest hij zijn jacht op een vijfde recordzege vooralsnog uitstellen. De ploeg kiest er dit jaar voor de koers aan te snijden met twee kopmannen: regerende winnaar Geraint Thomas deelt het kopmanschap met Egan Bernal, die afgelopen week nog de Ronde van Zwitserland op zijn naam zette.

Ook Thomas kende geen vlekkeloze aanloop naar de Tour, nadat hij ten val kwam in Zwitserland en de koers vroegtijdig moest verlaten. Volgens de Welshman is het geen geheim dat zijn valpartij in Zwitserland zijn voorbereiding op de Tour heeft beïnvloed. “Maar sindsdien heb ik wel goed getraind en ik voel dat ik er klaar voor ben. In overleg met het team hebben we besloten dat we met twee kopmannen meerdere opties hebben. Egan en ik zullen hard voor elkaar werken.”

Verantwoordelijkheden delen
Bernal bleef evenmin bespaard van pech. Een trainingsongeval doorkruiste zijn plannen voor de Giro d’Italia, maar met zijn winst in de Ronde van Zwitserland liet hij zien weer helemaal terug te zijn. “Ik kijk ernaar uit de verantwoordelijkheden van het kopmanschap te delen met Geraint en we gaan er alles aan doen om Team Ineos aan haar eerste Tourzege te helpen”, sprak de 22-jarige Colombiaan al ambitieus.

Bernal was er vorig jaar ook bij toen Thomas de titel pakte, net als Jonathan Castroviejo, Michał Kwiatkowski, Gianni Moscon, Wout Poels en Luke Rowe. Dylan van Baarle maakt de selectie compleet. De Nederlander toonde in het Critérium du Dauphiné aan in topvorm te verkeren met onder andere een ritzege en krijgt zijn kans van de ploegleiding. Eerder dit seizoen won hij ook al de Herald Sun Tour.

Selectie Team Ineos voor de flag-fr Tour de France 2019
flag-nl Dylan van Baarle
flag-co Egan Bernal
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-pl Michał Kwiatkowski
flag-it Gianni Moscon
flag-nl Wout Poels
flag-gb Luke Rowe
flag-gb Geraint Thomas

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.