Tour 2019: Jakob Fuglsang droomt van de eindzege
foto: Cor Vos
donderdag 4 juli 2019 om 19:04

Tour 2019: Jakob Fuglsang droomt van de eindzege

Het gaat veel over Geraint Thomas en Egan Bernal, maar Jakob Fuglsang is bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière. De Deen van Astana won dit jaar al Luik-Bastenaken-Luik en het Critérium du Dauphiné. “En ik droom stiekem toch ook van de Tourzege” aldus een bijzonder ambitieuze Fuglsang.

Bijna alles wat de 34-jarige Fuglsang momenteel aanraakt, verandert in goud. En dus is de ronderenner een van de favorieten voor de Tourzege. “Mijn eerste doel is een podiumplaats, maar diep van binnen hoop ik de Tour te winnen. Ik denk dat het dit jaar mogelijk is, ook al omdat ik meer ervaring heb.”

“We zullen agressief moeten koersen”
Dan zal Fuglsang wel moeten afrekenen met de twee kopmannen van Team Ineos: titelverdediger Geraint Thomas en Egan Bernal. “We zullen Team Ineos moeten uitdagen, in de hoop er een open Tour van te maken. We zullen agressief moeten koersen. Het is niet nodig om te wachten op de derde week.”

“We zullen een andere wedstrijd krijgen zonder Chris Froome, maar Team Ineos blijft de favoriet”, zo denkt Fuglsang, die kan rekenen op een sterke ploeg. “We hebben een hele solide ploeg, en we zullen dan ook niet veel verliezen in bijvoorbeeld de ploegentijdrit”, zo besluit de ervaren Deen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.