Tour 2019: Katusha-Alpecin selecteert Jens Debusschere

vrijdag 28 juni 2019 om 08:38
Tour 2019: Katusha-Alpecin selecteert Jens Debusschere

foto: Cor Vos

Jens Debusschere mag namens Katusha-Alpecin naar de Tour de France. De 29-jarige renner zal in de sprint wellicht zijn eigen kans mogen gaan, al heeft de Zwitserse formatie met Rick Zabel nog een snelle man geselecteerd. Ilnur Zakarin zal het moeten doen in de bergen.

Het is overigens nog maar de vraag of Zakarin voor een klassement gaat, aangezien de Rus al de Giro d’Italia in de benen heeft. Hij kwam in de eindstand niet verder dan een tiende plaats, maar won wel op knappe wijze een bergetappe met aankomst in Ceresole Reale. Een ding is zeker: Zakarin zal het in de bergen vaak alleen moeten doen.

Zijn werkgever Katusha-Alpecin heeft met José Gonçalves nog iemand geselecteerd die goed bergop kan, maar de overige renners zullen zich vooral richten op de wat minder lastige etappes. Zo heeft de Zwitserse formatie met Politt een potentiële rittenkaper is huis, terwijl Debusschere en Rick Zabel mikken op de massasprints.

De selectie wordt aangevuld met Marco Haller, Mads Würtz Schmidt en de Britse tijdrijder Alex Dowsett, die zich donderdag nog wist te kronen tot nationaal kampioen tegen de klok.

Selectie flag-ch Katusha-Alpecin voor flag-fr Tour de France (6-28 juli)
flag-be Jens Debusschere
flag-gb Alex Dowsett
flag-pt José Gonçalves
flag-at Marco Haller
flag-de Nils Politt
flag-de Rick Zabel
flag-dk Mads Würtz Schmidt
flag-ru Ilnur Zakarin

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.