Tour 2019: Reacties op de presentatie van het parcours
foto: Sirotti
vrijdag 26 oktober 2018 om 13:30

Tour 2019: Reacties op de presentatie van het parcours

Nu het parcours van de 106e editie van de Tour de France definitief is onthuld, kan het grote speculeren beginnen. Zo ook onder de renners die volgend jaar aan het vertrek zullen staan. WielerFlits bundelt de reacties van een aantal (hoofdrol)spelers.

flag-fr Pierre Latour – Dit jaar winnaar van de jongerentrui
Pierre Latour reed dit jaar voornamelijk in dienst van zijn AG2R La Mondiale-collega Romain Bardet, maar de 25-jarige Fransman wist ondanks al het harde werk de jongerentrui te veroveren. Hij ziet net als zijn kopman een zwaar parcours. “Er zijn best een aantal lange etappes, met enkele ritten van meer dan tweehonderd kilometer.”

Pierre Latour als de beste jongere in de Tour van dit jaar – foto: Sirotti

“Er staan veel bergen op het programma. Zelfs de zogeheten overgangsetappes zijn lastig. Je moet hier constant op je hoede zijn. Als je een slechte dag hebt, betaal je de prijs.”

flag-be Tiesj Benoot – Viel in juli uit na een zware val 
Tiesj Benoot viel dit jaar vroegtijdig uit de Tour de France. De Belg van Lotto Soudal hoopt volgend jaar op meer geluk in La Grande Boucle. Hij ziet alvast kansen voor aanvallers zoals hij. “Er zijn al mogelijkheden in de eerste week, met name de etappes in de Vogezen en het Centraal Massief.”

“Ik vind het goed dat de organisatie etappes uittekent in het middengebergte. Dit zal de wedstrijd vroeger openbreken. Dit jaar was de eerste week heel erg nerveus omdat er veel sprintetappes waren.” Benoot kijkt ook uit naar de Grand Départ in Brussel. “Het zal een gekkenhuis worden”, zo voorspelt hij.

flag-fr Nacer Bouhanni – Werd dit jaar niet geselecteerd door zijn ploeg Cofidis
Nacer Bouhanni mocht zich dit jaar niet mengen in de Toursprints, nadat zijn ploeg Cofidis besloot om hem niet te selecteren voor de Franse ronde. De sprinter hoopt er volgend jaar wel bij te zijn. “Ik woon in Nancy, daar waar de vierde etappe van de Tour zal finishen. Als dat niet voor genoeg motivatie zorgt!”

“Ik weet echter niet of ik aan de start zal staan, aangezien ik er dit jaar niet bij was. Daarnaast ben ik aan het einde van mijn contract. Ik hoop volgend jaar echter aanwezig te zijn. Een ding is zeker: de sprinters zullen minder kansen krijgen.”

flag-gb Mark Cavendish – Hoopt nog altijd om het record van Eddy Merckx te verbreken
Nog vier zeges en Mark Cavendish breekt een van de vele records van Eddy Merckx: het aantal etappezeges in de Tour de France. De Brit staat al sinds 2016 op dertig overwinningen, maar krijgt volgend jaar naar eigen zeggen zes kansen om zijn totaal op te krikken. “Het is leuk om in Brussel te starten, met gelijk een kans op een ritzege én de gele trui.”

Mark Cavendish won in de Tour van 2016 nog vier etappes – foto: Sirotti

“Het zal opnieuw een zware Tour worden, maar ik zie – in tegenstelling tot dit jaar – geen onmogelijke etappes voor de sprinters. Ik heb er vertrouwen in dat ik Parijs kan halen, mits ik gezond ben. Het is een mooi parcours.”

flag-fr Thibaut Pinot – Richt zich volgend seizoen weer op de Tour  
Thibaut Pinot gaf dit jaar de voorkeur aan de dubbel Giro d’Italia-Vuelta a España, maar de Franse klimmer zal volgend jaar weer aan het vertrek staan van ‘zijn’ Tour. “Het zal mijn hoofddoel worden van 2019”, aldus de recente winnaar van de Ronde van Lombardije. “Ik ben blij verrast, gezien het aantal bergetappes die we voor de kiezen zullen krijgen.”

“Ik kijk vooral uit naar de etappe over de Grand Ballon en de Ballon d’Alsace, met aankomst op La Planche des Belles Filles. Dat is namelijk mijn trainingsgebied. Ik ken de wegen dan ook als geen ander. Ik kan niet wachten om deze beklimmingen in koersverband op te rijden.”

flag-fr Julian Alaphilippe – Won in de afgelopen Tour de bolletjestrui én twee etappes
Julian Alaphilippe wist in de voorbije Tour het Franse volk in extase te brengen. De renner van Quick-Step Floors won twee etappes én de bolletjestrui. “Op het eerste gezicht is het een bergachtig parcours”, zo liet hij weten vlak na de presentatie. “Vooral in de slotweek staan er veel zware beklimmingen op het programma, die boven de tweeduizend meter gaan.”

“Ik ben blij dat we in België starten, het land van mijn werkgever. We krijgen al meteen de mogelijkheid om ons te laten zien. Ik zal in juli met ambitie aan de start staan.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
25 oktober 2018 20:11
Tja Tiesj je hebt wat goed te maken want het was dit jaar niet veel wat je liet zien in de Tour.
    25 oktober 2018 21:11
    Ja, echt flauwtjes, zomaar afstappen na een zware valpartij in etappe 4
25 oktober 2018 21:39
Moet hij wel op de fiets blijven zitten. Er zijn er meer gevallen die dag. Oh ja het was etappe 5. Iets van kasseien en zo...
    26 oktober 2018 09:28
    Nee hoor, etappe 4, La Baule-Sarzeau.
    Sprintersrit, massale valpartij in de sprintvoorbereiding op 5km van de streep.
    Niks geen kasseien, de ritten voor Benoot moesten nog komen.

    Kasseienrit was trouwens etappe 9 pas.
26 oktober 2018 11:48
Vlijmscherp die Pierre

Om te reageren moet je ingelogd zijn.