Tour 2019: Tim Wellens hoopt bergtrui te heroveren
foto: Cor Vos
vrijdag 26 juli 2019 om 09:32

Tour 2019: Tim Wellens hoopt bergtrui te heroveren

Tim Wellens reed de afgelopen twee weken in de bolletjestrui, maar de renner van Lotto Soudal verloor de bergtrui in de eerste Alpenetappe naar Valloire. “Ik was redelijk gehecht aan de trui, dus ik had hem graag gehouden”, zo vertelde Wellens na de finish aan Sporza. “Maar de Tour is nog niet voorbij.”

Wellens leek donderdag juist op weg om zijn positie in het bergklassement te verstevigen, aangezien hij als eerste bovenkwam op eerste klim van de dag: de Col de Vars. Op de Col d’Izoard en de Galibier lag het tempo echter te hoog voor Wellens, waardoor de Belg bleef steken op 74 punten.

Wellens zag met lede ogen aan hoe Romain Bardet wel veel punten wist te sprokkelen op de Izoard en de Galibier. De Fransman van AG2R La Mondiale – die nu 86 punten heeft – wist hierdoor de leiding over te nemen in het bergklassement. “Op de Vars ging het nog supergoed, maar op de Izoard ging het een klein beetje te snel”, aldus Wellens.

“Bardet is wel een betere klimmer”
“Ik wist op voorhand al dat het moeilijk ging worden. Alles zag er goed uit tot de Izoard, want toen had ik het moeilijk. Ik kwam bergop wat tekort, wat jammer is”, aldus Wellens, die zeker nog niet kansloos is voor de bolletjestrui. Er staan namelijk nog twee zware Alpenetappes op het programma.

“Ik ga kijken wat er nog mogelijk is. De Tour is nog niet voorbij, maar Bardet is wel een betere klimmer. Het zal niet makkelijk worden om die trui opnieuw af te pakken”, beseft Wellens.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.