Tour 2019: Kelderman staakt de strijd door rugproblemen
foto: Cor Vos
maandag 22 juli 2019 om 10:00

Tour 2019: Kelderman staakt de strijd door rugproblemen

Wilco Kelderman verschijnt morgen niet meer aan de start van de zestiende etappe van de Tour de France. Aanhoudende lichamelijke ongemakken dwingen de Nederlander van Sunweb tot een vroegtijdige opgave. Hij stond in het klassement op de 59e plek.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kelderman kampte de afgelopen dagen al met last aan de rug en ook voelde hij zich stijf, verklaart ploegarts Anko Boelens. “De pijn werd erger naarmate de koers vorderde en daardoor kon hij niet de wattages trappen. Dat hij terugkwam van een blessure bleek veeleisend voor Wilco’s lichaam en de intensiteit daarvan mag niet worden onderschat. In plaats van doorgaan en de limieten opzoeken, is het beter voor Wilco om naar huis te gaan en daar verder te herstellen.”

De renner zelf reageert teleurgesteld dat hij de Tour op deze manier moet verlaten. “Vooral met enkele mooie bergetappes in het vooruitzicht. Soms reageert het lichaam niet helemaal zoals je zou willen na een moeilijke periode met blessureleed. Ik ga nu naar huis om daar tijd te nemen voor mijn herstel en nieuwe doelen te stellen”, aldus Kelderman, die eerder dit seizoen al enkele maanden uit de roulatie was na een zware valpartij in de Ronde van Catalonië.

Richten op de Vuelta
Gisteren na de rit naar Prat d’Albis liet Kelderman een mogelijke opgave al doorschemeren. Hij gaf toen al toe dat zijn blessure ernstiger was geworden en dat hij nog tijdens de etappe eraan dacht om de strijd te staken. “Maar toen was ik al zover in de etappe dat ik toch ben doorgereden. Aan de rustdag heb ik denk ik niet veel. Ik kan beter rust nemen en me op de Vuelta gaan richten. Ik was op de eerste dag nog optimistisch, maar de situatie kan snel veranderen”, zei hij gisteren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.