Tour 2020: Mitchelton-Scott heeft tien namen in voorselectie
Adam Yates in de UAE Tour 2020 - foto: Cor Vos (archief)
donderdag 2 juli 2020 om 14:48

Tour 2020: Mitchelton-Scott heeft tien namen in voorselectie

Mitchelton-Scott moet volgens Cyclingnews nog vier plekken invullen voor het achttal van de Tour de France. Adam Yates, Esteban Chaves, Mikel Nieve en Luke Durbridge zouden al zeker zijn van een selectie. Opvallende afwezige is Simon Yates, die zich op lijkt te maken voor het kopmanschap in de Giro.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Adam Yates is de logische kopman van de Australische formatie, waar het de laatste weken meer over een vermeende overname ging dan over koersen. Nu die overname van de baan lijkt, kan de blik weer gericht worden op de herstart van het seizoen. Yates gaat zijn vijfde Tour rijden, in de hoop zijn beste eindklassering (vierde in 2016, red.) te verbeteren. Chaves en Nieve kunnen hem ondersteunen in de bergen.

Voor de andere vier plaatsen komen naar verluidt dus zes renners in aanmerking: Jack Bauer, Michael Hepburn, Damien Howson, Daryl Impey, Chris Juul-Jensen en Luka Mezgec. Wie daarvan ook gaat, zij lijken vooral een ondersteunende rol te krijgen. Impey en Mezgec hebben het voordeel van hun sterke eindschot, waarmee ze zelf nog zouden kunnen scoren. De Zuid-Afrikaan won vorig jaar nog de Tour-rit naar Brioude vanuit de aanval.

Voorselectie Mitchelton-Scott voor de Tour de France 2020 (29 augustus-20 september)
flag-nz Jack Bauer
flag-co Esteban Chaves
flag-au Luke Durbridge
flag-au Michael Hepburn
flag-au Damien Howson
flag-za Daryl Impey
flag-dk Chris Juul-Jensen
flag-si Luka Mezgec
flag-es Mikel Nieve
flag-gb Adam Yates

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.