Tour 2022: Luke Durbridge (BikeExchange) test toch positief op corona
foto: Cor Vos
dinsdag 12 juli 2022 om 09:22

Tour 2022: Luke Durbridge (BikeExchange) test toch positief op corona

De UCI liet maandag tijdens de tweede rustdag nog weten dat alle coronatests negatief waren, maar een dag later is er toch weer een nieuw coronageval aan het licht gekomen. Luke Durbridge testte namelijk positief op het virus en moet de wedstrijd verlaten, zo laat zijn ploeg BikeExchange-Jayco weten via social media.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het hield de gemoederen flink bezig tijdens en na afloop van de Alpenrit van zondag naar Châtel. Volgens het protocol van de ASO moeten alle renners voorafgaand en tijdens de rustdagen een antigeen-coronatest ondergaan. Is deze positief, dan volgt een PCR-test. Is die ook positief én zijn er te veel virusdeeltjes aanwezig, dan moet een renner naar huis. Maandag kwamen er echter geen nieuwe gevallen aan het licht, zo lieten de UCI en ASO weten.

Ook Durbridge testte negatief op COVID-19, maar de Australische hardrijder test een dag later wél positief op het virus. De 31-jarige coureur heeft volgens zijn ploeg ‘zeer milde’ symptomen, maar zal vandaag niet aan de start verschijnen van de tiende etappe naar Megève. Durbridge is de veertiende uitvaller in deze Tour de France.

De Australiër stond na negen etappes 90ste in het algemeen klassement, op ruim vijftig minuten van geletruidrager Tadej Pogačar. Durbridge stak zijn neus afgelopen vrijdag nog nadrukkelijk aan het venster: de renner maakte in de bergrit naar La Super Planche des Belles Filles namelijk deel uit van de vroege vlucht en werd pas in de laatste kilometers, op de flanken van de slotklim, gegrepen door de groep der favorieten.

Uitvallers

Etappe 5
Etappe 6
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 13
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
Etappe 19
Etappe 20
Etappe 21
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.