Tour niet in gevaar voor Thomas: geen breuken geconstateerd

dinsdag 18 juni 2019 om 22:32
Tour niet in gevaar voor Thomas: geen breuken geconstateerd

foto: Cor Vos

Geraint Thomas kan gewoon toewerken naar de Tour de France. De titelverdediger kwam vandaag in de Ronde van Zwitserland hard ten val en moest opgeven, maar onderzoeken hebben geen breuken aangetoond. “Het is frustrerend en een kleine terugslag in mijn voorbereiding, maar er is nog genoeg tijd voor we starten in Brussel”, zegt Thomas.


Schade
Bij Team Ineos zal de schrik groot zijn geweest, een kleine week na de zware valpartij van Chris Froome, wiens seizoen er al op zit door meerdere breuken. Thomas zat na zijn val lange tijd op de grond. Na diverse onderzoeken in het ziekenhuis blijkt de coureur uit Wales alleen schaafwonden te hebben op zijn schouder en een snee boven zijn rechteroog.

“Een renner van Astana raakte iets wat uitstak en ik kon nergens heen. Ik viel op mijn schouder en mijn gezicht, er was ook aardig wat bloed bij. Met hoofdblessures moet je altijd oppassen. Ook al wilde ik doorgaan, de dokteren hebben de juiste keuze gemaakt door mij niet verder te laten rijden”, aldus Thomas. “We gaan nu alles opnieuw bekijken en ik weet zeker dat mijn coach Tim Kerrison een plan heeft om ervoor te zorgen dat ik er op 6 juli sta.”

Optimistisch
Ploegdokter Derick Macleod benadrukt dat de situatie van Thomas de komende dagen in de gaten gehouden blijft worden. “Geraint kennende zal het niet lang duren voor hij weer op de fiets zit, maar we moeten er zeker van zijn dat hij symptoomvrij is over een paar dagen. We zijn optimistisch dat hij volledig zal herstellen”, aldus Macleod.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.