Trek-Segafredo met sterk blok in Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2019 om 16:44

Trek-Segafredo met sterk blok in Ronde van Vlaanderen

Trek-Segafredo heeft zijn huiswerk klaar voor de Ronde van Vlaanderen. De Amerikaanse formatie rekent komende zondag op meerdere kleppers, met John Degenkolb, Jasper Stuyven én Mads Pedersen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Maar hoe goed zijn de kopmannen? Degenkolb lijkt op tijd in vorm voor de Ronde van Vlaanderen. De 30-jarige Duitser werd namelijk knap tweede in Gent-Wevelgem. “Dit voelt zo goed, zeker na de teleurstellingen van de voorbije weken”, zo vertelde hij na afloop van de semiklassieker.

“Dit geeft zoveel vertrouwen met het oog op Vlaanderen”, aldus de sterke sprinter. De vraag is of Stuyven en Pedersen met vertrouwen zullen starten. De Belg begon met hoge verwachtingen aan het voorjaar, maar de Leuvenaar werd ziek tijdens het Vlaamse openingsweekend.

Revelatie Pedersen 
Sindsdien heeft Stuyven moeite om zijn oude niveau te halen, al eindigde hij in Gent-Wevelgem én Dwars door Vlaanderen wel bij de eerste twintig. Pedersen verraste vorig jaar vriend en vijand door als tweede te eindigen in Vlaanderens Mooiste, maar de jonge Deen is bezig aan een anoniem voorjaar.

Verder zijn ook Alex Kirsch, Koen de Kort, Kiel Reijnen en Edward Theuns van de partij.

Mads Pedersen en John Degekolb tijdens Gent-Wevelgem – foto: Cor Vos

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-de John Degenkolb
flag-lu Alex Kirsch
flag-nl Koen de Kort
flag-dk Mads Pedersen
flag-us Kiel Reijnen
flag-be Jasper Stuyven
flag-be Edward Theuns

Overige selecties flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-be Lotto Soudal
flag-de Team Sunweb
flag-be Corendon-Circus
flag-au Mitchelton-Scott
flag-es Movistar
flag-kz Astana

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.