Tweede Giro-eindzege Nibali: “Ik ben sprakeloos”
foto: ANSA/ALESSANDRO DI MEO
zondag 29 mei 2016 om 18:28

Tweede Giro-eindzege Nibali: “Ik ben sprakeloos”

In Turijn is Vincenzo Nibali gehuldigd als eindwinnaar van de Giro d’Italia 2016. De Siciliaan van Astana was in 2013 ook al eens de sterkste. Vandaag kwam hij niet in de problemen, mede doordat er op het plaatselijke parcours geen tijdverschillen gerekend werden. Vergezeld door enkele ploegmaats kwam hij over de finish. “Ik hield van dat moment”, reageert hij na het in ontvangst nemen van zijn roze trui en de bijbehorende trofee.

“Deze emotie is prachtig”, waren Nibali’s eerste woorden. “Vandaag win ik mijn tweede Giro d’Italia. Ik ben sprakeloos. Het publiek op het laatste circuit was enorm. Mijn familie is hier, dus ik heb iedereen kunnen knuffelen. Aan het begin van de etappe hadden we een beetje regen, maar het goede weer aan het einde maakte mijn vreugde compleet. Ik hield van dat moment.”

RIDE Magazine
45 Reacties
Sorteer op:
29 mei 2016 21:25
@jan jansen, @leek, @Scibby @koos @Tuubke, buiten het feit dat Nibali verdiend heeft gewonnen begrijp ik jullie wel. Zonder pech was het anders gelopen en had Landa gewonnen.
29 mei 2016 21:57
Ik ook, houdt wijselijk mijn mond :(
29 mei 2016 22:10
Wederopstanding van Nibali is niet zo raar. Dit had hij in de Tour vorig jaar ook : eerste deel bagger, daarna één van de besten. Afgezien van de gebruikelijk insinuaties hier zou ik als ik zijn trainer was eens kijken naar zijn opbouw en piek.

Uiteindelijk verdient gewonnen en wie weet hoe hij Kruijswijk nog het vuur aan de schenen had kunnen leggen, zoals hij ook bij Chaves deed. Ik vind dit een mooie winnaar.
29 mei 2016 22:23
@coldeportes

Veel meer renners reden Chaves naar huis de laatste 2 dagen. Allemaal dopekonijnen of was het voor Chaves misschien gewoon nog te zwaar? Ik herhaal, Nibali was zelfs niet opeens zoveel sterker. Gisteren reed hij nauwelijks weg van Valverde en Uran en pakte hij zelfs amper tijd terug op Taaramae. Dat je het jammer vind dat kruijswijk van het podium valt kan ik begrijpen maar waarom dit tot zoveel onsportiviteit tegenover anderen moet leiden, vind ik nogal zielig...
29 mei 2016 22:26
De insinuaties blijven maar dooraan. Ik heb Nibali altijd een zeer geloofwaardige renner gevonden en vind dat nog steeds. Hij piekt sowieso naar de 3e week, maar had door een zeer slechte dag in de klimtijdrit zoveel verloren dat de moraal weg was. Die kreeg hij natuurlijk helemaal terug toen Kruijswijk zichzelf buitenspel zette. Hij is gewoon een vechter en een van meest aangename ronderenners om te volgen.
29 mei 2016 22:38
Nibali gewoon de terechte winnaar. Niet de eerste keer dat hij zijn tegenstanders tot fouten dwingt door zijn manier van koersen. Remember Wiggins, Froome en Contador. Ik vind het niet echt gek dat hij vindt dat Kruijswijk is gevallen doordat hij hem onder druk zette.
En die wederopstanding viel ook wel mee. Hij was steeds na Kruijswijk en Chaves "the best of the rest", samen met Valverde en Zakarin. Waarbij Chaves naar het eind toe minder werd en Valverde moeite had met het echte hooggebergte. Met inbegrip van de blessure van Kruijswijk was het nivo van Nibali in het slotweekend niet abnormaal.
29 mei 2016 22:51
Velominat
Lijkt me gewoon de onervarenheid van Steven, is al 28 maar strijdt voor het eerst mee in de voorste linies. Dumoulin maakte vorig jaar een enorme leerschool mee door ook 3 weken mee te strijden. Volgende keer neemt ie zelf wel een jekkie mee en een banaan id achterzak.
Nibali zette totaal geen druk, steven had op gepaste afstand kunnen volgen met 300 sec voorsprong met chaves als bondgenoot, descendere insieme of zoiets had voldoende geweest. Pleit al langer voor noodzakelijke taalvaardigheid, met Battaglin id ploeg moet dat toch lukken. It, fr en spaans ontlopen elkaar overigens niet veel en met 100 woorden kom je al een heel eind.
29 mei 2016 23:03
Vreemd dat er nog steeds mensen geloven in Astana (Nibali), Vinokourov en Martinelli en de penoza uitziende bazen na wat er allemaal de afgelopen jaren is gebeurd. (Johan Bruyneel,
Armstrong, Vinokourov etc). De manier van koersen is leuk om te zien van Nibali, echter met goede benzine is dit ook makkelijker te verwezelijken. Het pompstation Astana heeft alle schijn tegen. Niet voor niets was de licentie bijna afgenomen. Maar goed iedereen mag een mening hebben. Vind hem trouwens ook niet echt spraakzaam en sympathiek in zijn interviews, altijd erg kortaf en hij wil altijd snel weg. Daarnaast kijkt hij veel met z'n ogen weg wat me geen goed gevoel geeft, mensen die niets te verbergen hebben kijken altijd recht in de camera (hoewel armstrong hier een uitzondering in was).
29 mei 2016 23:03
Ik snap niet dat mensen niet begrijpen dat er doorgereden werd.

Het spel was allang op de wagen, het is niet zo dat het nog een gesloten koers was. Valverde was al op een gat gereden en zou bij het wachten ook terug komen. Dat is natuurlijk te dom voor woorden.
Daarnaast is het een fout van de renner zelf. Geen overmacht door een tasje van een supporter (armstrong) of materiaal pech (ook daar kun je je vraagtekens bij zetten). Ga je ook wachten op een renner die vergeet te eten? om maar wat te noemen.
Waar ga je de grens trekken?
Ik was ook blij te lezen om Dumoulin zn twitter dat hij ook gewoon had doorgereden.
29 mei 2016 23:19
@ Omhoog73

Dat is natuurlijk ook best onzin. Dan kon het hele peloton ten tijde van Armstrong wel van de camera af kijken. Niet alleeen Armstrong was de uitzondering...
Ik ben met je eens dat Nibali nou niet de meest symphatieke uitstraling heeft, maar dat zegt natuurlijk niks over dopinggebruik whatsoever.
29 mei 2016 23:56
Vrijdagochtend stond nog in de kranten, uit de mond van de ploeg van Nibali, dat hij uit de wedstrijd zou worden gehaald als uit de onderzoeken zou blijken dat hij niet gezond was... diezelfde dag en zaterdag zet hij alles op z'n kop. Elke medicus zal bevestigen dat het fysiek vrij ongebruikelijk is dat een lichaam dat zo duidelijk een weg van verzwakking heeft ingezet, plotsklaps zo rigoureus de kracht hervindt, zonder beïnvloeding van buitenaf. Iedereen die op enig niveau sport zal bevestigen dat ie dat zelden of nooit heeft meegemaakt. Mijn twijfels bij het herstel van Nibali hebben niets te maken met de val van Kruijswijk, maar alles met de curve waarin de prestaties van Nibali zaten tijdens de Giro. Kijk naar de dinsdagétappe. Zo'n herstel hebben we eigenlijk voor het laatst gezien in een grote ronde in de Tour van 2006. Dat is geen insinuatie; dat zijn de verifieerbare feiten. Het kan, wat hij aan herstel heeft laten zien, maar het is logisch dat mensen er vragen bij stellen.
29 mei 2016 23:56
Hoe komt het toch dat ik twijfels heb over de manier waarop Nibali zo sterk terugkomt in deze wedstrijd? Zou het iets met zijn verleden te maken hebben? En durft hij niet toe te geven dat hij alles dankt aan een stuurfout van ene Kruijswijk of voelt hij zich daarvoor te groot ?
30 mei 2016 00:25
Het zou Astana zijnde wel raar zijn om te melden dat Nibali naar de arts gaat om zn waarden te controleren en hem vervolgens vol te gooien met doping. Dan zou je er alles aan doen zo min mogelijk insinuaties te krijgen toch en met geen woord reppen over controles en artsen?
30 mei 2016 01:01
Nibali won de Tour met meer dan 7 minuten voorsprong en zijn vorige Giro met meer dan 4 minuten. Nu rijdt hij ocharme een tikkeltje beter dan een jonge Chavez waar het beste af was en iemand met een gebroken rib. Maar ineens is hij super verdacht, te belachelijk. Dan is Uran meteen de meest verdachte van het pak, die komt van buiten de top 1O, eindigt nog op 7 en moest maar enkele tellen prijsgeven op Nibali in die laatste bergrit. Wat een wederopstanding!!! Die moet aan de bloeddoping zitten!!! Dit is langs geen kanten te vergelijken met de heropstanding van Landis. De enige reden van deze uitspraken is een grote collectieve teleurstelling. Het kan best dat Nibali pakt, maar het verleden leert ons, dat de kans dat de volledige Top 10 dan pakt, nog net een tikkeltje groter is. ;-)
30 mei 2016 01:25
@VDB44

Mooi verwoord. De teleurstelling zal wel de grootste reden zijn. Had Kruijswijk op zn fiets gebleven en de Giro gewonnen hadden we nooit vraagtekens bij de laatste dagen van Nibali gehad
30 mei 2016 01:27
@VDB44: eindelijk wat verstand. Mooi. Dank!
30 mei 2016 07:31
Quote:
Omhoog73 - 29 mei 2016 om 21:57

Ik ook, houdt wijselijk mijn mond


Mjah....beetje onbetrouwbaar ben je wel door je niet aan je eigen uitspraak te houden. En de manier waarop je richting je beeldscherm kijkt vind ik ook wel verdacht. Overigens is het bewezen dat mensen die liegen altijd naar links wegkijken en mensen die de waarheid spreken naar rechts. Recht in de camerakijken zegt dus helemaal niets. Dat je het even weet.


Quote:
Omhoog73 - 29 mei 2016 om 23:03

Vreemd dat er nog steeds mensen geloven in Astana (Nibali), Vinokourov en Martinelli en de penoza uitziende bazen na wat er allemaal de afgelopen jaren is gebeurd. (Johan Bruyneel,
Armstrong, Vinokourov etc). De manier van koersen is leuk om te zien van Nibali, echter met goede benzine is dit ook makkelijker te verwezelijken. Het pompstation Astana heeft alle schijn tegen. Niet voor niets was de licentie bijna afgenomen. Maar goed iedereen mag een mening hebben. Vind hem trouwens ook niet echt spraakzaam en sympathiek in zijn interviews, altijd erg kortaf en hij wil altijd snel weg. Daarnaast kijkt hij veel met z’n ogen weg wat me geen goed gevoel geeft, mensen die niets te verbergen hebben kijken altijd recht in de camera (hoewel armstrong hier een uitzondering in was).
30 mei 2016 14:42
@schipperaar , geloof het of niet maar in Italie is er geen feestdag met hemelsvaartdag,dus aan het geloof heeft het niet gelegen. ik denk eerder aan het bezoek aan het Hospital in Torino
30 mei 2016 15:01
@john
Na ooit eens verzorgd te zijn geweest in Torino kan ik je vertellen dat ik ook nieuw bloed had, was er graag drie weken gebleven, de een nog mooier dan de andere.
30 mei 2016 20:19
Ongelofelijk hoe naief enkelen hier blijven.... Wonderen bestaan niet in het wielrennen en van wekenlang bagger naar plots top... Yeah right. Keep on dreaming boys.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.