Opmerkelijk: Olympia’s Tour wijst Jakobsen én Thijssen aan als ritwinnaars
foto: Orange Pictures / Jos Kafoe
vrijdag 8 september 2017 om 16:26

Opmerkelijk: Olympia’s Tour wijst Jakobsen én Thijssen aan als ritwinnaars

Fabio Jakobsen heeft voor de tweede dag op rij een zege geboekt in Olympia’s Tour, maar opvallend genoeg doet hij dat samen met Gerben Thijssen. De Nederlandse beloftenkampioen van SEG Racing Academy (volgend jaar Quick-Step Floors) kwam in Hardenberg tegelijk met de Belg over de finish. De jury kon geen duidelijke winnaar aanwijzen en besloot zo twee winnaars op het podium te roepen.

De regen was – zoals in heel het land – spelbreker in deze etappe. Desondanks zagen vier renners hun kans schoon om de rit te kleuren. El Mehdi Chokri, Lars van den Berg, Jordi Talen en Justin Timmermans pakten enkele minuten voorsprong.

Van den Berg en Timmermans werden als laatste vluchters gegrepen op twee kilometer van het einde, waarna een massasprint over de ritwinnaar moest beslissen. Daarin leek Jakobsen zich de snelste te tonen, maar na bestudering van de finishbeelden bleek geen winnaar aan te wijzen. Daardoor werden Jakobsen én Gerben Thijssen uitgeroepen als winnaars.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
8 september 2017 17:10
Er zijn 2 winnaars, Fabio Jakobsen en Gerben Thijssen. Er is geen finishfoto op de lijn , alleen een finishfoto van bovenaf waar het verschil tussen Jakobsen en Gerben Thijssen niet te zien was.
8 september 2017 17:31
Haha mooi:)
8 september 2017 21:08
2017 wordt toch wel gekenmerkt door de millimetersprints
8 september 2017 21:53
Erg leuk !
9 september 2017 11:26
Vandaag start en finish in mijn dorpje, zometeen even kijken :).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.