Kittel klopt Groenewegen opnieuw in Dubai
Foto: ANSA/CLAUDIO PERI
woensdag 1 februari 2017 om 12:28

Kittel klopt Groenewegen opnieuw in Dubai

De tweede etappe in de Ronde van Dubai is gewonnen door Marcel Kittel. De renner van Quick Step Floors won na een rit van 188 kilometer door vier verschillende Emiraten in Ras al Khaimah de massasprint. Gisteren won de Duitser al de openingsrit. Dylan Groenewegen moest net als gisteren genoegen nemen met een tweede plaats.

Voor de tweede dag op rij stond er in Dubai een vlakke rit op het programma. Vijf renners kozen in het eerste wedstrijduur voor de aanval. Jean-Pierre Drucker (BMC), Yousef Mirza (UAE Abu Dhabi), Mark Christian (Aqua Blue Sport), Simone Andreetta (Bardiani-CSF) en Pete Williams (ONE Pro Cycling) kregen een vrijgeleide van het peloton en reden een voorsprong van meer dan vier minuten bij elkaar. Drucker pakte zes bonificatieseconden en liet zich vervolgens terugzakken in het peloton.

Op dertien kilometer van het einde was het avontuur van de vier overgebleven vluchters ten einde toen zij werden ingerekend door het peloton. De strijd om de dagzege zou zoals verwacht in een massasprint beslist worden. In de slotfase formeerden de treintjes zich in dienst van de spurters. Op de brede wegen van Ras al Khaimah formeerden zich even twee groepen, waarbij het door Quick Step aangevoerde peloton het tempo van de grootste groep bepaalde. LottoNL-Jumbo verloor terrein, maar slaagde er uiteindelijk wel in om Groenewegen in een goede positie af te zetten.

Groenewegen koos het wiel van Degenkolb, maar kwam te vroeg op kop. In de laatste meters slaagde Kittel met een ultieme versnelling er alsnog in iedereen voorbij te snellen, waardoor hij zijn tweede zege op rij kon boeken.

RIDE Magazine
48 Reacties
Sorteer op:
1 februari 2017 12:57
Waar kan ik de beelden zien?
1 februari 2017 13:01
Slimme jongen Dylan, leert van elke aankomst maar weet dat Kittel het laatste woord tenzij ie in zijn wiel blijft misschien.
1 februari 2017 13:05
Gewoon in 't wiel blijven van kittel is de boodschap aan Groenewegen voor de rit van morgen.
1 februari 2017 13:06
ja waar zijn de beelden? :-)
1 februari 2017 13:07
Mooie en lange sprint van Groenewegen. Net iets te kort, al hielt hij iedereen sterk af. Kittel is op dit moment de beste man. Degenkolb kwam er toch niet over en Cav ook niet. Volgens Blythe reed die gister helemaal niet lek voor de finish, maar erna.

Lobato zal wel voor eigen kans rijden. Geen idee of die überhaupt wel past in een trein qua rijden en positioneren.
1 februari 2017 13:15
@keldervan
Daar komt het woord gewoon-lijk wellicht vandaan maar misschien beter zo tweede worden dan op het laatst verrast worden, minder frusterend.
1 februari 2017 13:19
@schipperaar
Groenwegen moet er geen gewoonte van maken om 2e. te worden, lijkt mij.
1 februari 2017 13:28
@CJJelle

Duidelijk dat de Kittelbrigade de Argos-Shimano/Giant-Alpecin tactiek hanteert. Je ziet ze tot de laatste 500 meter niet verder dan de derde rij zitten en dan de laatste 200 komen ze pas in één ruk naar voren. Het kilometers voor het einde op kop rijden is passé geworden (zie Cavendish en zijn mannen die dat vandaag wel deden). Je zou denken dat de Belgen daar van geleerd zouden moeten hebben, maar Qatar...
1 februari 2017 13:32
@Turtlehead: als 2 keer iets gebeurd is het juist toeval ;)
Volgens de regels van statistiek is het zo dat als 1 keer iets gebeurd (Bv. je gooit met je dobbelsteen 6), het een incident is. Als iets 2 keer gebeurd (je gooit met je dobbelsteen 2 keer 6 achter elkaar), is het toeval en pas als iets 3 of meer keer gebeurd (3 keer 6 gooien) is het een patroon.

Als morgen Kittel voor Groenewegen wint, dan is het geen toeval meer :P
1 februari 2017 13:35
@Baukema: dat klinkt in ieder geval logisch, dat moet dan dus een incident zijn ;)
Ik hoop morgen dan maar op een nieuw incident...
1 februari 2017 13:38
@Bauke: waar haal je die wijsheid vandaan?
1 februari 2017 13:47
Als de tweede plaats van Groenewegen een incident blijkt te zijn dan zou dat wel heel toevallig zijn.
1 februari 2017 14:17
Als je drie zes gooit, heb je geluk.
1 februari 2017 14:28
@Turtlehead: haha, ik hoop morgen ook op een incident.
@AZH: Je hebt gelijk dat ik een bronvermelding moet gebruiken. Ik heb deze wijsheid als een filosofische uitspraak een keer ergens opgepikt. Nu ik hem probeer terug te zoeken zie ik dat er een hoop tegenstrijdige filosofische uitspraken over toeval zijn.
https://citaten.net/zoeken/citaten-toeval.html?page=2
Op deze site vindt je er een aantal. Excuses aan iedereen trouwens: wat mijn waarheid is hoeft niet perse andermans waarheid te zijn.
Al zie ik wel dat in de rechtspraak nogal eens onderscheid gemaakt wordt tussen incident, toeval en patroon. Zie hier: http://www.hethaagsecomplot.nl/20140223-incident-of-patroon.htm
1 februari 2017 14:44
Kittel (en Cav) duidelijk nog steeds de snelste benen in het peloton.

Cav, de man die zich normaal nooit laat insluiten, laat zich nu al voor de 2de keer insluiten in zo'n woestijnsprint (WK).
1 februari 2017 15:21
Cavendish was het snelst, maar werd opgehouden. Netjes toch van Dylan, al waren er twee sneller. De twee die sneller waren zijn geen koekenbakkers!
1 februari 2017 15:21
@keldervan
Als je Kittel's bouw bekijkt heeft Dylan niks te klagen met een tweede plek, alleen vanuit zijn wiel zou ie misschien net dat beetje extra kunnen brengen.
Ook Nadal mag natuurlijk tevreden zijn om tegen de grootmeester te mogen spelen. Nam zelf een stukje handdoek mee voor in de sprint voor tussen de tanden voor die extra bijt, of het werkte weet ik niet maar won wel.
1 februari 2017 20:32
Jammer, maar Dylan had op 300m geen ploeggenoot meer voor hem. Als ik de video goed bekijk dan had Kittel er 2 waarvan de laatste hem nog op 150m voor de finish kon lanceren. Daarmee redde hij het. Dylan was al 300meter voluit aan het sprinten.Overigens een heel sterk punt van hem, heel hoge wattages gedurende langere tijd. OT Ik erger me meer en meer aan sidekick Kroon. "Ik weet het niet, ik geloof het niet, ik ken die jongen niet of ik heb er geen mening over". Heb je je wel voorbereid Karsten? En het ultieme "ik ken het land niet, maar zou er nooit op vakantie gaan!" Zullen die mensen die betalen voor o.a. toeristische promotie van de VAE erg leuk vinden! Ook je bazen overigens die geld voor deze uitzending ontvangen.
1 februari 2017 20:59
Veel te vroeg op kop. TLJ wel goed in de finale.
1 februari 2017 21:39
Wie is trouwens de commentator naast Kroon? Die is best te pruimen. Hopelijk doet die de Giro ipv Van Belleghem, maar dat zal wel niet.
1 februari 2017 21:50
@delgado, Jan Hermsen is dat.
1 februari 2017 22:04
Thanks Nick.

Hup Jan hup!
1 februari 2017 23:27
Inderdaad mooie sprint maar jammer dat Groenewegen net iets te vroeg op kop komt. Bevestigt wel wat voor mogelijkheden hij heeft.
Die mooie sprint zege komt nog wel, blijft niet bij die ene. Komt goed!
Hij moest net wat te lang doortrekken, wacht ie en komt ie uit het wiel, maar dat telt niet, positioneren hoort ook bij sprinten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.