UAE Emirates met Pogacar, Ackermann en Almeida naar UAE Tour
Pogačar won vorig jaar de UAE Tour - foto: Cor Vos
dinsdag 15 februari 2022 om 09:22

UAE Emirates met Pogacar, Ackermann en Almeida naar UAE Tour

UAE Emirates trekt met een sterke selectie naar de UAE Tour. De formatie zet vol in op eindwinst in de thuiskoers en daarvoor wordt vooral gekeken naar titelverdediger Tadej Pogačar en João Almeida, de nummer drie van vorig jaar. Fernando Gaviria is in de vlakke sprintetappes de vooruitgeschoven pion.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogačar, de winnaar van vorig jaar en normaal gesproken de topfavoriet voor de eindzege, kende geen vlekkeloze voorbereiding richting zijn eerste wedstrijd van 2022. De tweevoudige Tourwinnaar kampte in aanloop naar de UAE Tour namelijk met een coronabesmetting en ging volgens de richtlijnen in isolatie. De Sloveen had milde symptomen, maar zou volgens zijn ploeg op schema moeten liggen voor de zevendaagse rittenkoers in de Verenigde Arabische Emiraten.

Mocht de UAE Tour toch nog iets te vroeg komen voor Pogačar, dan heeft UAE Emirates met Almeida nog een kandidaat-eindwinnaar in de gelederen. De Portugees, die zich opmaakt voor zijn debuut voor UAE Emirates, werd vorig jaar al derde in de eindstand van de UAE Tour. Met George Bennett (ook een nieuwkomer) en Rafał Majka beschikt de ploeg bovendien nog over twee sterke en ervaren klimmers.

In de vlakke etappes is het uitkijken naar de tandem Fernando Gaviria-Maximiliano Richeze. De Colombiaan en Argentijn waren dit seizoen al succesvol. Richeze wist zijn sprintkopman Gaviria in de Tour of Oman namelijk naar twee ritzeges te piloteren. De Deense hardrijder Mikkel Bjerg is de zevende en laatste renner binnen de selectie van UAE Emirates. De UAE Tour begint zondag met een vlakke etappe naar Madinat Zayed. (15 februari, 9u22)


Update 17 februari (11.00 uur)

Fernando Gaviria zal toch niet deelnemen aan de UAE Tour. De Colombiaanse sprinter heeft bij terugkeer in Monaco voor de derde keer positief getest op het coronavirus. De Duitser Pascal Ackermann is opgeroepen als zijn vervanger en mag nu de honneurs waarnemen als sprinter.

Selectie UAE Emirates voor flag-ae UAE Tour (20-26 februari)
flag-de Pascal Ackermann
flag-pt João Almeida
flag-nz George Bennett
flag-dk Mikkel Bjerg
flag-pl Rafał Majka
flag-si Tadej Pogačar
flag-ar Maximiliano Richeze

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.