UCI legt opgedoekte Manzana Postobon alsnog een schorsing op
foto: Manzana Postobon
dinsdag 11 juni 2019 om 14:31

UCI legt opgedoekte Manzana Postobon alsnog een schorsing op

De internationale wielerunie heeft de inmiddels opgedoekte Colombiaanse ploeg Manzana Postobon alsnog voor 45 dagen geschorst na de recente dopinggevallen. De UCI laat in een statement weten dat de straf ingaat op het moment dat de formatie weer een licentie aanvraagt.

Manzana Postobon – dat enkele jaren op een ProContinentale licentie reed – kwam de afgelopen maanden negatief in het nieuws. In april werd bekend dat Wilmar Paredes (22) betrapt was op het gebruik van EPO, terwijl niet veel later ook Juan José Amador tegen de dopinglamp liep.

Door de twee dopingzaken schakelde de UCI haar disciplinaire commissie in om een mogelijke schorsing uit te delen. Het bedrijf achter de wielerploeg wilde echter niet wachten op de definitieve uitspraak, en trok dan ook de stekker uit het project. Hierdoor stonden alle renners plots op straat.

Zekere voor het onzekere 
Manzana Postobon mag als wielerploeg dan wel niet meer bestaan, de UCI neemt toch het zekere voor het onzekere. De disciplinaire commissie heeft dan ook besloten om de ploeg voor 45 dagen te schorsen. De schorsing zal pas ingaan op het moment dat de ploeg zich inschrijft voor een internationale wedstrijd of een licentie aanvraagt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.