UCI overweegt regels medische attesten te verscherpen
foto: Sirotti
dinsdag 6 maart 2018 om 10:43

UCI overweegt regels medische attesten te verscherpen

De UCI overweegt het beleid rondom TUE’s (medische attesten) aan te scherpen. De UCI meldt dat in een officiële reactie op het rapport van de Digital, Culture, Media and Sport (DCMS), wat gisteren is gepresenteerd.

“De conclusies van het rapport, voor zover het wielrennen betreft, versterken onze zorgen over het mogelijk misbruik van TUE’s, en dan met name het misbruik van corticosteroïden. Zoals benoemd door de DCMS zijn deze zorgen als eerst benoemd door het Cycling Independent Reform Commission (CIRC) in 2015 en blijft deze kwestie tot de dag van vandaag een probleem.”

De mondiale wielerbond deelt ook de zorgen over het gebruik van zowel corticosteroïden en de pijnstiller Tramadol. “De UCI zal blijven overwegen om het TUE-beleid te verbeteren. De UCI heeft het WADA gevraagd om stappen te zetten wat betreft het gebruik van corticosteroïden en Tramadol. Dit onderwerp is belangrijk voor de UCI-president (David Lappartient, red.), die het zal bespreken met de WADA-directeur bij hun volgende vergadering in april. Het WADA heeft een werkgroep ingesteld en de UCI onderhoudt contact met ze.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
6 maart 2018 10:51
Als je blijft overwegen gebeurd er natuurlijk niets, dat zou na 3 jaar overwegen toch wel duidelijk moeten zijn.
6 maart 2018 10:53
Overwegen. Werkgroep. Vergadering.

Dat wordt dus 2020 voordat er iets geregeld is en tegen die tijd zijn er vast alweer andere manieren gevonden om de grenzen op te zoeken. De eeuwige strijd tussen regelmakers en professionals die het uiterste zullen blijven doen om maximaal te blijven presteren.

Het blijft allemaal vermakelijk.
6 maart 2018 10:53
"Overweegt"... man, dat mag wel iets assertiever na al die schandalen.
6 maart 2018 10:58
Gewoon doen, is goed voor iedereen.
6 maart 2018 11:00
Het is net als de politiek; wikken, wegen, pappen en nathouden, overwegen, beslissingen uitstellen c.q. op de lange baan schuiven. Lekker verder modderen zo.
6 maart 2018 11:06
Misschien wat off-topic, maar ook bij de Noorse langlaufers wordt abnormaal veel van TUE's gebruik gemaakt.
6 maart 2018 11:10
Overwegen om te verbeteren? In continue verbetering niet gewoon de standaard? De PDCA cirkel is kennelijk bij de UCI nog niet doorgedrongen...
6 maart 2018 11:14
Overwegen kan je op meerdere manieren uitleggen, de onbewaakte zijn het gevaarlijkst maar ook de bewaakte zijn niet altijd te vertrouwen, zolang de balans niet deugt zal het bij over wegen blijven en het geld blijven stinken.
6 maart 2018 11:24
Misschien dat de nieuwe president er wel wat aan wil doen, dat Cookson dit niet aangepakt heeft is wel te begrijpen.
6 maart 2018 11:31
UCI, vergeet niet de conceptteksten t.z.t. tijdig aan de redactie van WF te sturen. Wij users gaan hier dan in plenair debat zodat het geplaagde procycling werkelijk de beoogde doorstart kan maken met goede reglementen die deze sport verdient.
6 maart 2018 11:43
Wow de UCI overweegt iets .Geweldig dit wordt nog wat alleen de vraag wanneer
6 maart 2018 13:27
'Zoals benoemd door de DCMS....in 2015...blijft deze kwestie een probleem'. Hier toch wel hartelijk om gelachen. Al vier jaar een bekend probleem maar we hebben er niks aan gedaan. Toch gaan we het nu eindelijjk overwegen om er iets aan te doen... Ik zal dit ook eens zo aan mijn baas voorleggen als er een probleem is geconstateerd
7 maart 2018 07:41
Beter laat dan nooit moet je maar denken. Wel jammer dat men de schandalen afwacht in plaats van pro-actief te zijn.
Mijn grootste bezwaar tegen het misbruik van cortisonen is dat het gewoon heel slecht is, op lange termijn botontkalking tot gevolg kan hebben en spierweefsels aangetast worden. Ik begrijp best dat wielrenners bij uitstek niet uitblinken in respect voor eigen lijf en leden, daarom is het ook zo belangrijk dat de begeleiding integer is. Je gaat er niet komen door alle verantwoordelijkheid bij de renner neer te leggen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.