UCI vraagt informatie op rond Oostenrijks dopingonderzoek
foto: Cor Vos
maandag 4 maart 2019 om 13:10

UCI vraagt informatie op rond Oostenrijks dopingonderzoek

Ook de UCI heeft intussen gereageerd op de recente Oostenrijkse dopinggevallen. De wielerbond laat weten op de hoogte te zijn van de onthullingen van het onderzoek, dat is uitgevoerd door de Oostenrijkse autoriteiten en antidopingagentschap WADA binnen het langlaufen.

“Omdat zij niet betrokken was bij dit onderzoek, dat niet gericht was op de wielersport, heeft de UCI geen informatie uit eerste hand over bekentenissen van wielrenners”, meldt de wielerbond in een statement. Deze week legden Stefan Denifl en Georg Preidler enkele bekentenissen af omtrent dopinggebruik.

De UCI heeft antidopingbond CADF (dat in opdracht van de UCI renners op doping controleert) gevraagd de medewerking van de Oostenrijkse autoriteiten en het WADA te verzoeken, zodat alle informatie betreffende de wielersport onverwijld wordt overgedragen. Tevens vraagt de UCI aan het CADF elke hulp aan te bieden die het onderzoek zou kunnen bevorderen.

“De UCI volgt het onderzoek nauwlettend en neemt maatregelen, zodra het in het bezit is van de opgevraagde informatie”, meldt de wielerbond tot slot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.