Uno-X wil in 2023 een WorldTour-licentie aanvragen

vrijdag 11 juni 2021 om 08:14
Uno-X wil in 2023 een WorldTour-licentie aanvragen

foto: Uno-X

Uno-X is nu nog actief als ProTeam, maar de Noorse formatie van manager Jens Haugland zal in 2023 als Uno-X E-Mobility AS een WorldTour-licentie aanvragen. Dat heeft de ploeg vandaag bekendgemaakt in een perscommuniqué. De vrouwenformatie, nieuw in 2022, hoopt volgend jaar te beginnen als Women’s WorldTeam.

De Noorse talentenfabriek koerst sinds 2020 op een ProTeam-licentie, maar heeft dus grootse plannen voor de toekomst. “Maar we zullen op dezelfde manier blijven koersen. Het gaat om het team en we blijven ons richten op het ‘Ajax-model’. We zullen niet de hoogste salarissen gaan betalen, maar we willen als ploeg juist iets unieks vertegenwoordigen.”

“Als renners naar een andere ploeg willen, zullen we ze daarbij helpen. Als coureurs willen blijven, zullen we ze blijven begeleiden. Dat zit in ons DNA”, klinkt het in een persbericht. Uno-X kan nu al terugkijken op een succesvol seizoen met vijf overwinningen en heel wat ereplaatsen. Zo won Idar Andersen de Tour de la Mirabelle, Niklas Larsen Fyen Rundt en Rasmus Tiller onlangs Dwars door het Hageland.

Eerder deze maand wist de ploeg al de contracten te verlengen van sterkhouders Idar Andersen en Rasmus Tiller. De selectie van Uno-X bestaat momenteel uit 25 renners en vanaf 1 juli maakt ook de beloftevolle Deense klimmer Anthon Charmig deel uit van de ploeg. We spraken eerder dit jaar nog uitgebreid met teambaas Haugland over onder meer de filosofie van de ploeg.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.