Valverde gaat naar de Tour: “Om het team te helpen”

zondag 9 juni 2019 om 11:28
Valverde gaat naar de Tour: “Om het team te helpen”

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde zal over één maand beginnen aan zijn twaalfde Tour de France, zo laat hij weten aan het Spaanse Marca. Regerend wereldkampioen of niet, Valverde heeft één duidelijke taak. “En dat is Nairo Quintana of Mikel Landa aan de Touroverwinning helpen”, aldus de Spanjaard.

Valverde liet enkele dagen geleden nog weten te twijfelen over Tourdeelname, maar El Imbatido weet het nu zeker. “De Tour is een hele belangrijke wedstrijd voor de ploeg. Ik hoop met het team de Tour te winnen. Mijn taak is om Nairo of Mikel aan de zege te helpen. En om de dominantie van Team Ineos te doorbreken.”

Een wereldkampioen die zich opoffert voor zijn ploeggenoten: Valverde doet het naar eigen zeggen zonder morren. “Het is moeilijk om je op te offeren als je dertig bent en voelt dat je nog kunt winnen, maar ik ben al 39 jaar oud. Ik wil alleen maar dat de ploeg succes heeft en wint”, aldus de Murciaan.

Motivatie
Valverde wist vorig jaar – na legio ereplaatsen – eindelijk wereldkampioen te worden in het Oostenrijkse Innsbruck. Het zorgde voor een enorme ontlading bij de Spanjaard. “Maar ik merk ook dat ik nu wat rustiger ben, misschien een tikkeltje minder hongerig. Het kost allemaal iets meer moeite. Ik wilde altijd al wereldkampioen worden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.