Valverde over de Tour: “Ik weet nog niet of ik zal starten”

donderdag 6 juni 2019 om 17:10
Valverde over de Tour: “Ik weet nog niet of ik zal starten”

foto: Cor Vos

Het Spaanse Marca weet het zeker: Alejandro Valverde zal deze zomer deelnemen aan de Tour de France. De wereldkampioen laat in een interview met Esquire echter weten nog te twijfelen. “Ik wil eerst volledig herstellen”, zo vertelt de renner van Movistar.

Valverde zou eigenlijk deelnemen aan de Giro d’Italia, maar vochtophoping (oedeem) in het heiligbeen gooide roet in het eten. De Murciaan besloot om naar zijn lichaam te luisteren en een rustperiode in te lassen. Volgens Marca zal Valverde zijn rentree maken in de Route d’Occitanie (20-23 juni), om vervolgens te starten in de Tour.

“Alles moet weer op zijn plaats vallen”
De Spanjaard houdt echter nog een slag om de arm. “Ik weet het op dit moment nog niet. Het klopt dat ik mijn programma moet omgooien, maar ik wil eerst weer het goede gevoel terugkrijgen. Alles moet weer op zijn plaats vallen. Pas dan kan ik een beslissing nemen.”

Valverde verbleef de afgelopen periode op de Sierra Nevada om zich voor te bereiden op het tweede deel van het seizoen. De wereldkampioen won dit seizoen nog maar één keer: een etappe in de UAE Tour.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.