Van Aert tussen Kwiatkowski en Sagan: “Winnen zal super vreemd zijn”
foto: LaPresse
vrijdag 2 maart 2018 om 18:44

Van Aert tussen Kwiatkowski en Sagan: “Winnen zal super vreemd zijn”

Wout van Aert was op de persconferentie voorafgaand aan Strade Bianche een van de hoofdpersonen. De wereldkampioen veldrijden werd tussen tweevoudig winnaar Michal Kwiatkowski en wereldkampioen Peter Sagan in gezet. “Ik zit tussen twee geweldige renners die ik vijf minuten geleden voor het eerst ontmoette”, lachte Van Aert. Ook Elisa Longo Borghini was als laatste winnares bij de vrouwen aanwezig.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben blij om hier aan de start te staan”, begon de kopman van Veranda’s Willems-Crélan, dat op het laatste moment een wildcard kreeg. “Het is de eerste keer dat ik de voorjaarsklassieker aandoe, dus het is een echte droom die uitkomt om deze koers te rijden. Mijn eerste wegwedstrijd afgelopen weekend ging aardig goed en ik hoop om morgen ook zo te presteren.”

Van Aert maakte in de Omloop Het Nieuwsblad een sterke indruk, door met de besten mee te gaan over de Muur van Geraardsbergen en deel uit te maken van de kopgroep waar de uiteindelijk winnaar uit wegsprong. Mede daarom werd hij uitgenodigd voor de persconferentie van de Toscaanse grindwedstrijd. “Het is een grote uitdaging om tegen Sagan en Kwiatkowski te rijden, maar het wordt ook moeilijk omdat ik een heel veldritseizoen afgewerkt heb.”

“De onverharde wegen van Strade Bianche passen goed bij mij, maar ik moet nog steeds hard trappen”, blikt Van Aert vooruit. “Winnen zal super vreemd zijn, het zou uit het niets komen. Ik ga het proberen en als ik een rol kan spelen in de finale, ga ik alles geven.”

foto: LaPresse

Peter Sagan: “Het is moeilijk in te schatten hoe het gaat”
Voor wereldkampioen Sagan is het zijn eerste Europese wedstrijd van het seizoen, na zijn avontuur in de Tour Down Under. “Ik weet niet wat morgen gaat gebeuren, maar ik niet dat het weer goed gaat worden”, voorspelt de wereldkampioen. “Ik heb getraind op hoogte, dus nu is het moeilijk in te schatten hoe het gaat. Ik heb waarschijnlijk nog een paar wedstrijden nodig en hopelijk word ik niet weer ziek zoals vorig jaar.”

Michal Kwiatkowski: “De condities zullen deze editie uniek maken”
Tweevoudig winnaar Kwiatkowski kan het record van Fabian Cancellara evenaren. “Ik ben blij om er weer te zijn als de winnaar van vorig jaar. Er is een klein beetje druk daarom, maar ik heb een geweldige winter gehad en al twee etappekoersen gedaan. Ik heb prachtig gekoerst in de Algarve en de laatste twee weken een mooie periode gehad richting deze Stade Bianche. Ik moet blij zijn, ook met het weer. De condities zullen deze editie uniek maken”, aldus de Pool van Sky.

Elisa Longo Borghini: “Ik ben nog niet op mijn best”
De enige vrouw op de persconferentie was Elisa Longo Borghini. De Italiaanse van Wiggle High5 herhaalde haar uitspraak van eerder deze week. “Ik ben nog niet op mijn best, maar het zou leuk zijn om weer een door RCS georganiseerde wedstrijd te winnen”, zegt ze. “Ik ben blij er te zijn, want ik won vorig jaar en het is een eer om weer over dezelfde wegen te koersen. Natuurlijk zal het weer een factor zijn. De temperatuur zal laag zijn voor ons om 9 uur ’s ochtends en er zijn veel sterke ploegen hier.”


De wedstrijden voor mannen en vrouwen zullen morgen op WielerFlits te volgen zijn middels een Volg Hier.

RIDE Magazine
62 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2018 18:52
Ik kan me niet voorstellen dat hij voor de winst mee kan doen, maar het zal in ieder geval een geweldige ervaring zijn.
2 maart 2018 18:52
Had hier toch al geschuimbek verwacht. Left disappointed...
2 maart 2018 19:03
Left ziet er imo nog redelijk content uit, net als the right one trouwens.
2 maart 2018 19:06
Haha, mooi om te zien dat de organisatie vol op mee doet met de van Aert hype. Je hebt oa de Giro winnaar en de praktisch alles winnaar aan de start staan en dan kies je voor van Aert.
2 maart 2018 19:08
Geweldig toch om iemand uit onze 'folklore/kermissport' daar zo te zien zitten tussen Sagan en Kwiatkowski, amper een paar weken nadat hij nog in het veld reed.
2 maart 2018 19:11
Beetje belachelijk dit
2 maart 2018 19:11
Ik ben benieuwd wat Van Aert nu al gaat presteren in zo'n grote wedstrijd. Ik volg het veldrijden niet op de voet maar ik vind het wel een bijzondere kerel. Wordt het hele seizoen in zijn regenboogtrui compleet zoek gereden door Van der Poel, wat pijnlijk moet zijn, maar op de dag der dagen staat hij er toch en wint hij weer. Dan ben je mentaal sterk.
2 maart 2018 19:15
Geen idee wat zo een nobody als Van Aert bij de persconferentie doet.
2 maart 2018 19:19
@AZH
Hij is interessant voor de pers, juist omdat hij op de weg nog een nobody is, maar wel de potentie heeft om een grote te worden. Zoiemand bevragen is interessanter dan de standaard antwoorden van een renner die zijn strepen al verdient heeft.
2 maart 2018 19:19
Ligt het aan de wijze waarop Van Aert zit of hoe de foto genomen is? Hij zie er minder scherp uit dan Sagan. Niet om Van Aert daar op aan te vallen, maar meer om zo Sagan in vergelijking te zien. Lek met toch altijd een wat potigere kerel onder de schriele mannekes die rond rijden. Zou Sagan dit seizoen toch iets meer mikken op minder gewicht voor klimmetjes om de Poggio vol aan te vatten en later in het seizoen nog weer een nieuwe WK-titel op te gaan? Of was hij altijd al zo strak?
2 maart 2018 19:22
Hup Wout!
2 maart 2018 19:28
Wat wordt Wout van Aert een partij overhyped zeg..... De winnaar van de Giro staat ook aan de start en werd hier vorig jaar al vijfde. Die heeft toch meer recht daar te zitten dan iemand die op het WK na in een B sport alle kanten opgereden is door Van der Poel en het vorig jaar leuk deed in wat Belgische semi klassiekers.

Het lijkt wel of Crelan betaald voor al die aandacht.
2 maart 2018 19:28
Wel leuk voor Van Aert. Het moet trouwens ook een vreemde gewaarwording zijn als hij morgen om zich heen kijken en dan Kwiatkowski, Sagan, Valverde, v Avermaet, Dumoulin etc te zien rijden. Is toch wat anders dan Sweeck, Pauwels etc.
2 maart 2018 19:29
Hem eerst helemaal niet uitnodigen, en hem dan helemaal hypen als topkandidaat voor winst na het lekker uit de wind meegaan in de omloop. Kolder dit
2 maart 2018 19:30
Er zijn duidelijk grootse dingen op komst. Het is nog wat vroeg om Wout naast de absolute wereldtop te zetten, maar op niet zo lange termijn zal dit zeker zo zijn. Wout heeft het vermogen, de lichaamsbouw en het koersinzicht om de grote klassiekers te winnen. Het is wel duidelijk dat de organisaties van de Tour en de Giro blij zijn met de komst van Wout !
2 maart 2018 19:31
Ik snap wel dat ze hem bij die persconferentie neerzetten. Ze hebben niet voor niets speciaal voor hem een extra wildcards uitgedeeld. Geen idee wat er van hem te verwachten valt, maar als ie met de besten meekomt over 200 km Omloop, dan verwacht ik ook wel wat bij 180 km Strade Bianche onder winterse cross omstandigheden. Hopen dat ie met groene bandjes rijdt en ik hoop echt dat ie de koers kleur kan geven.
2 maart 2018 19:32
En of dat Peter Sagan er heel scherp uit ziet, hij is de grote favoriet voor de Ronde, maar morgen wordt het koud, slijk en nat, vele toppers zullen verkrampen van de koude, dit kan in het voordeel spelen van Wout.
2 maart 2018 19:36
Heeft zeker kans als ie zich rustig houdt tot strook acht, crossers zijn gewend om een uur voluit te gaan en zijn ook stuurvaardiger, kom op Wout, trek Mathieu over de streep!
2 maart 2018 19:37
Haha succes aan de believers
2 maart 2018 19:39
Als ie m solo wint zou toch mooi zijn zeg.
2 maart 2018 19:45
Ik denk dat Adrie VDP toch wel vloekt in zijn eigen. Zijn zoon zou ook grote klassiekers kunnen winnen, zeker een koers als de Strade Bianchi met wat extra hoogtemeters zou zeker Mathieu passen. Het blijft raar dat hij zich blijft focussen op mountainbike waar er eigenlijk nauwelijks publieke belangstelling voor is.
2 maart 2018 19:47
Ondertussen krijgt de Giro winnaar geen enkele aandacht, misschien is hij in Italië niet zo populair na zijn arrogant gedrag vorig jaar tegen Nibali.
2 maart 2018 19:48
@ahja
Gaat er niet om hoe hard ie rijdt maar dat crossers een uur tegen het rood kunnen rijden zonder te verzuren, dus drie uur lang de accu opladen zonder energie te verspillen, zeker niet kansloos.
@max1
Als je de geen blad voor je mond nemen verwart met arrogantie, tja, hij was juist geliefder dan Nibali als je de interviews op RAI een beetje had gevolgd
2 maart 2018 19:48
Laten we hopen dat de bovenste foto het podium is van de Strade. De volgorde is alvast OK !
2 maart 2018 19:56
Maakte in de Omloop wel indruk. Geen favoriet voor de winst, maar dat gaat niet meer super vreemd zijn als die wint, hooguit gewoon vreemd.

Als Kwiat geen post krijgt zal Valverde wel winnen, die heeft er een handje van mijn poules te verzieken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.