Van der Poel: “Vorig seizoen was goed, dit seizoen nog net iets beter”

zondag 17 februari 2019 om 19:55

foto: Photopress.be

Mathieu van der Poel kan terugkijken op een meer dan uitstekend seizoen in het veldrijden. Hij behaalde de wereldtitel en won 32 van de 34 crossen die hij reed. “Vorig seizoen was goed, dit seizoen nog net iets beter”, concludeert de alleskunner na afloop van de Vestingscross in Hulst.


“Ik had vooral veel last van mijn rug, dat komt door die loopstroken van gisteren. Ik hoorde dat er nog meer jongens last daarvan hadden. Het was nog best een zware wedstrijd”, aldus Van der Poel, die Tom Pidcock af wist te schudden en solo won, tegen WielerFlits. “Het parcours is heel mooi, dat heb ik vanaf het begin al gezegd. Het is zeker een meerwaarde voor de kalender en ook Wereldbeker-waardig.”

Koersritme opdoen in Tour of Antalya
“Dinsdag vertrek ik richting Antalya”, blikt de Nederlands kampioen op de weg vooruit op zijn eerste wegkoers van het jaar. “Ik ben nog wel goed fris. Op zich kom ik het seizoen wel goed uit. Het lastigste is om fris in het hoofd te blijven. Voor het fysieke heb ik minder schrik dan het mentale. Het is mentaal een moeilijk seizoen geweest, de weken voor het WK. De week skiën heeft mij deugd gedaan en de Tour of Antalya zal wel leuk zijn, dus ik ben er mentaal klaar voor.”

Van der Poel gaat voor sponsor Corendon naar Antalya – foto: ASO/Rasmus Kongsore

Van der Poel vocht tegen de hoge verwachtingen in het veld, geeft hij toe. “Nu is het toch leuk om de komende weken met iets minder verwachtingen rond te rijden. Ik was vrij om te kiezen wat ik wilde rijden. Het was geen verplichting om naar Antalya toe te gaan, maar ik wilde iets terug doen voor Corendon. Anders ging ik toch op stage, dan ga ik liever koersritme opdoen en wat bijtrainen”, legt hij uit.

Alle ogen op het voorjaar
“Een zege, daar teken ik voor”, zegt hij over zijn verwachtingen in het klassieke voorjaar. “Ik moet afwachten wat kan en heb al mooie dingen laten zien, maar dat is toch ander niveau. Met Gent-Wevelgem tegen Wout van Aert ben ik niet mee bezig. Uiteraard zijn we concurrenten, maar niet op eerste rij in het wegseizoen.”

Gaat Van der Poel naar Tokio voor het Test Event? – foto: PhotoPress.be

WK in Yorkshire: “De vraag is of ik dat aankan”
Het WK wielrennen op de weg in Yorkshire lijkt op het lijf van Van der Poel geschreven. Het is een heuvelachtig parcours met veel draaien en keren. “Er is over gepraat”, geeft de kopman van Corendon-Circus aan. “We moeten een goede planning uitstippelen. Ik moet nog lang mee en dan moet je zorgvuldig kiezen. Je moet niet vergeten dat die koersen wel heel lang worden. Daar is het 270 kilometer, de vraag is of ik dat aankan. Er zal na het voorjaar wel meer duidelijkheid zijn over wat kan.”

Test Event Olympische Spelen is een optie
Van der Poel verwacht dat volgend veldritseizoen er ongeveer hetzelfde uit zal zien als de voorbije. “In de eerste maand zal ik weer een en ander missen. De Olympische Spelen (Van der Poel heeft ambities in het mountainbiken, red.) zijn pas later. Ik heb dan nog tijd. Misschien wil ik wel meedoen aan het olympisch Test Event in oktober. Dat moeten we nog bespreken”, spreekt hij uit.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.