Van Hooydonck en mecanicien krijgen officiële waarschuwing na aanvaring
foto: Cor Vos
donderdag 13 juni 2019 om 18:58

Van Hooydonck en mecanicien krijgen officiële waarschuwing na aanvaring

Het was een bizar beeld tijdens de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour. Nathan Van Hooydonck stond langs de kant van de weg met een lekke band, maar de Belg kreeg geen nieuw wiel van de mecanicien van de neutrale wagen. Hierdoor ontstond er een woordenwisseling tussen beide mannen, die inmiddels een officiële waarschuwing hebben gekregen van de UCI.

Van Hooydonck maakte onderdeel uit van de eerste groep, toen de 23-jarige renner op twintig kilometer van de streep kreeg af te rekenen met een lekke band. Van Hooydonck – die in deze Baloise Belgium Tour uitkomt voor de Belgische selectie – vroeg om een nieuw wiel, maar kreeg die niet van de neutrale wagen.

Een mecanicien weigerde de renner namelijk een nieuw wiel te geven, waarop de twee mannen het met elkaar aan de stok kregen. Bondscoach Rik Verbrugghe geeft tegenover Sporza tekst en uitleg. “Van Hooydonck zou voorbij zijn gereden door de neutrale wagen toen hij achteraan lek reed. Hij had al gevraagd om assistentie.”

Incorrect gedrag
“Daarop maakte hij zich boos, waardoor hij plots geen wiel meer kreeg omdat hij de mensen van de neutrale wagen verbaal had aangevallen”, aldus Verbrugghe. De UCI heeft inmiddels opgetreden en beide hoofdrolspelers een officiële waarschuwing gegeven. Dit vanwege “incorrect gedrag dat schadelijk is voor de wielersport.”

Van Hooydonck heeft inmiddels zijn excuses aangeboden op Twitter, aangezien de renner uit woede een wiel gooide naar de betreffende mecanicien. “Ik wil mijn welgemeende excuses aanbieden aan iedereen die erbij betrokken was”, zo laat hij weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.