Van Hummel: ”Ik ben nu wel klaar voor de Tour”
woensdag 6 juni 2012 om 12:29

Van Hummel: ”Ik ben nu wel klaar voor de Tour”

foto: Sirotti

Kenny van Hummel doet in het Wielerland Magazine een wel bijzondere uitspraak. De Gelderlander van Vacansoleil-DCM zegt dat hij nu wel klaar is voor de Tour de France, in tegenstelling tot in 2009: ”Toen de Tour van start ging, was ik al over mijn piek heen”, aldus de sprinter.

Als Van Hummel terug kijkt, was hij destijds in het shirt van Skil-Shimano al opgebrand voor de Tour. ”Toen wilde ik zo graag naar de Tour, het was een jongensdroom, Dus ik piekte al in mei, omdat ik de selectie moest en zou halen. Toen de Tour van start ging, was ik al over mijn piek heen. Ik ben een winnaar, een sprinter, maar er waren genoeg mensen die dat niet eens wisten. Die zagen alleen de Kenny die in zijn eentje over de cols ging.”

Nu heeft Van Hummel het anders aangepakt. Bij aanvang van het seizoen wist hij dat Vacansoleil-DCM al mocht starten in de Ronde van Frankrijk. De sprinter viel zes kilo af en koos voor een andere seizoensopbouw. ”Als je zonder afzien in de eerste groep kan blijven zitten en in een beklimming op je gemak mee kunt peddelen in de bus, dan betekent dat simpelweg dat je energie spaart. Energie voor de sprint, precies!”, aldus Van Hummel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.