Van Poppel: “Alleen Guercilena wilde me weg hebben”
vrijdag 18 september 2015 om 09:22

Van Poppel: “Alleen Guercilena wilde me weg hebben”

Danny van Poppel vertrekt niet geheel vrijwillig bij de ploeg van Trek. De sprinter liet in het Brabants Dagblad weten dat hij geen vertrouwen meer kreeg van ploegbaas Luca Guercilena, waardoor hij en broer Boy volgend jaar niet meer in dezelfde ploeg koersen.

“Voor alle duidelijkheid: Boy en ik waren het liefst bij elkaar gebleven”, zei Van Poppel. “Hij kreeg echter een nieuw contract aangeboden en ik niet. Ze willen Boy erbij houden als lead out voor de sprints. In mij had de ploegbaas echter niet veel vertrouwen meer. Ik moest weg, niemand van de ploeg die het snapt. Ik begrijp er zelf ook niets van. Hij alleen zag het niet meer met mij zitten.”

Ondertussen is de nieuwe ploeg van Van Poppel geen straf; volgend seizoen rijdt de Nederlander voor Team Sky. Van Poppel wil overigens niets weten van het trekken van een lange neus richting Guercilena. “Dat doe ik niet, maar het maakt het allemaal wel raar. Geen wonder dat niemand snapt waarom Luca vindt dat ik weg moet.”

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
18 september 2015 13:30
Guercilena is natuurlijk Italiaans, Nizzolo en Bonifazio zouden daarom de voorkeur kunnen genieten. Dan heb je Stuyven en Theuns die in het Vlaamse werk ook goed meekunnen en zich ook in een knechtenrol kunnen schuiven, en dan heb je 5 sprinters in je team...
Dan had ik nog steeds D. van Poppel erbij gehouden, maar daarom ben ik ook Nederlands en niet Italiaans.
18 september 2015 14:08
Dit is wel een eenzijdig verhaal natuurlijk. Niemand weet wat de werkelijke motivatie is. Danny gaat dan aan zijn ploeggenoten vragen waarom en dan lult iedereen mee. Als ik ontslagen wordt morgen snappen mijn collega's het ook niet. Om nu Guercilena af te vallen vind ik te kort door de bocht.
Eerst zeggen dat je er niks van snapt tegen de media en vervolgens zeggen dat je geen lange neus trekt is een contradictie.
18 september 2015 15:13
Uiteraard is dit een eenzijdig verhaal Dougi; dat is het altijd als je maar één persoon interviewt. Maar als Danny zegt dat 'niemand van de ploeg' het snapt, dan betekent dat niet alleen zijn ploegmaten, maar ook de ploegleiders. Als de ploegleiders hebben aangegeven dat ze Danny graag hadden willen behouden, dan is het een kwalijke zaak van Guercilena.
Bovendien is het helemaal geen contradictie. Nergens lees ik dat Danny zegt dat hij beter af is bij Sky, integendeel, hij geeft aan graag te willen blijven bij Trek.
18 september 2015 16:12
Trek heeft in mijn ogen de grootste net niet selectie van WT. Dit wel door pech van Cancellara waarschijnlijk. Ik vond juist Danny hier een uitzondering op. Echt een winnaar, maar ook dit pas de laatste maanden.
18 september 2015 19:13
Danny verklaart op Twitter zojuist, dat hij het allemaal niet zo gezegd/bedoeld heeft.
18 september 2015 20:15
Hij was een beetje dom ..... :p

Om te reageren moet je ingelogd zijn.