Van Vliet: “WK-parcours geschikt voor Nederlanders”
woensdag 8 december 2010 om 17:21

Van Vliet: “WK-parcours geschikt voor Nederlanders”

Volgens Leo van Vliet is het parcours van het WK Wielrennen in Kopenhagen geschikt voor de Nederlanders. Dat liet de bondscoach van de Nederlandse ploeg weten op Twitter. Van Vliet verkende het parcours in de Deense hoofdstad per auto.

Volgens de bondscoach hebben de Nederlanders in september zeker iets te zoeken op het parcours. “Het is zeker geschikt voor de Nederlandse profs,” verklaarde hij. Doordat er momenteel veel sneeuw op de route lag ondervond hij veel hinder bij het verkennen van het parcours. Desodanks denkt hij kansen voor de Nederlanders te kunnen zien op de vlakke omloop.

Tegen De Telegraaf geeft hij aan dat het WK 2011 niet lijkt op dat van de voorbije edities. “Beetje golvend, met een kort klimmetje vlak na het begin van het rondje, maar dat stelt niks voor. Een heel ander parkoers dan we de afgelopen jaren gewend zijn”, vertelde hij.

Hij volgt dit seizoen met extra interesse de ontwikkeling van sprinter Theo Bos, die in de wedstrijd wel eens als kopman uitgespeeld kan worden. “Ik ben benieuwd hoe Theo zich in 2011 ontwikkelt. Als we dit jaar al met dertig man finishen denk ik dat dit helemaal een WK voor sprinters wordt.”

Van Vliet is niet de eerste bondscoach die een bezoek bracht aan Kopenhagen. Eerder verkenden Paolo Bettini (Italië) en José Luis de Santos (Spanje) het vlakke parcours. Ook topfavoriet Marc Cavendish heeft al een verkenning gedaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.