Veldrijder Yentl Bekaert (23) zet punt achter carrière

maandag 27 februari 2023 om 11:02
Veldrijder Yentl Bekaert (23) zet punt achter carrière

foto: Cor Vos

De wielercarrière van Yentl Bekaert zit erop. De nog maar 23-jarige veldrijder van Baloise Trek Lions heeft besloten om zijn (cross)fiets aan de wilgen te hangen. Bekaert was in de juniorencategorie een van de betere renners, maar de stap naar de profs blijkt te hoog gegrepen.

Baloise Trek Lions neemt in een post op Instagram afscheid van Bekaert. “Het veldritseizoen zit erop, maar helaas ook de carrière van Yentl Bekaert. Yentl reed zijn eerste wedstrijd voor ons in 2015 als junior. Bij de junioren was hij een van de betere renners, maar helaas kon hij de grote stap naar de profs niet maken.”

“Yentl bleef wel altijd positief en hard werken. Als gevolg hiervan is hij weer begonnen met zijn studie en begint hij vandaag aan zijn eerste baan. Yentl is een echte teamspeler en we zijn zo trots op het feit dat hij deel uitmaakte van onze ploeg. We wensen hem veel succes in de toekomst!” Bekaert volgde een opleiding electronica-ICT en is inmiddels afgestudeerd.

Bekaert was goed vier maanden geleden onze eerste hoofdrolspeler in de rubriek ‘Vrijdag de dertiende’, waarin we spraken met een crosser of veldrijdster die het weekend ervoor als dertiende was geëindigd in een veldrit. Bekaert had het onder meer over zijn mindere startpositie, de strijd om UCI-punten en zijn droom om profwielrenner te worden.

Lees ook:
Vrijdag, de dertiende: Yentl Bekaert is een moddervreter

Bekaert werd in zijn laatste seizoen in het veld negende in de Exact Cross van Zonnebeke, tiende in de X2O-cross van Hamme en elfde in de Kermiscross van Ardooie. Hij mocht één keer plaatsnemen op een podium: in het Tsjechische Jicin werd hij derde in een manche van de Toi Toi Cup. Het bleek echter niet genoeg om in zijn laatste beloftenjaar nog een profcontract te versieren.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone