Verdonschot: “Start mislukte, maar kon veel goedmaken”

Verdonschot: “Start mislukte, maar kon veel goedmaken”

Laura Verdonschot - foto: Cor Vos

zondag 1 december 2019 om 14:57

Laura Verdonschot bewees vandaag in de Zilvermeercross dat crossen in het zand haar goed afgaat. De renster van Pauwels Sauzen-Bingoal wist in Mol ondanks een moeizaam begin de overwinning naar zich toe te trekken.

Haar start verliep niet zoals gepland. “Ik had in het begin geen al te beste dag”, gaf Verdonschot na afloop toe in het flashinterview. “Ik maakte heel veel fouten in het zand en moest veel goedmaken. Toen ik in de tweede ronde kwam aansluiten, moest ik even bekopen dat ik die zeventien seconden had dichtgereden.”

Uiteindelijk greep zij de macht. “Halfverwege de cross begon ik erin te komen en ging het wat beter. Ik kon vaak als eerste de zandstrook aansnijden. In het wiel had ik daar iets meer moeite mee. Ik zag dat Inge en Shirin meer moeite hadden dan ik om naar boven te rijden. Daar heb ik dat gat gemaakt en zij konden het vervolgens niet meer kunnen dichtrijden.”

Haar optreden geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. “Het gevoel is de voorbije weken iedere week goed geweest, alleen mislukte de start steeds. Dat was vandaag ook zo, maar hier kan je nog veel goedmaken. In de meeste crossen zijn de toppers vaak al weg voordat ik vooraan zit. Vandaag is het toch gelukt en ik ben blij dat ik hier kan winnen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.