Verliezer Quintana: “In de bergen voor spektakel zorgen”

dinsdag 12 februari 2019 om 19:40
Verliezer Quintana: “In de bergen voor spektakel zorgen”

Nairo Quintana begon met hooggespannen verwachtingen aan de Tour Colombia 2.1, maar de klimmer is na de openingstijdrit al op achtervolgen aangewezen. Het verschil met zijn landgenoot Rigoberto Urán bedraagt 44 seconden. “Het is nu wachten op de bergen”, zo vertelde hij na afloop.


Movistar was – zeker onder de WorldTour-ploegen – de verliezer van de dag. De Spaanse formatie eindigde slechts als zevende in de ploegentijdrit, op bijna driekwart minuut van EF Education First. Toch is Quintana naar eigen zeggen niet ontevreden. “Het gevoel was goed”, aldus de 29-jarige renner.

“Meer een ploeg voor het klimwerk”
“Ik reed heel erg goed, net als Richard Carapaz en Winner Anacona. Ook de andere jongens hebben maximaal gepresteerd. We hebben echter meer een ploeg voor het klimwerk. We moeten dan ook wachten op de bergen. We zullen proberen om de verloren tijd goed te maken, en een show te verkopen”, klinkt Quintana strijdvaardig.

De Tour Colombia 2.1 trekt donderdag voor het eerst de heuvels in. Movistar zal echter vooral in het weekend oorlog moeten maken. Zaterdag beklimt het peloton in de slotfase de Alto La Union (7,5 km aan 5,2%), terwijl de zesdaagse rittenkoers zondag zal worden afgesloten met de koninginnenrit naar de top van de Alto de Palmas (15,8 km aan 6,6%).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.