Verslagen Kruijswijk: “Alles doet pijn, mijn rug, alles”
foto: ANSA/CLAUDIO PERI
vrijdag 27 mei 2016 om 17:34

Verslagen Kruijswijk: “Alles doet pijn, mijn rug, alles”

Steven Kruijswijk kwam in de negentiende etappe zwaar ten val en verloor daarmee zijn roze trui. Hij vindt zichzelf nu terug op de derde plek in het klassement, op een minuut en vijf tellen van Chaves. “Ik verlies hier gewoon de Giro, dat is kut”, was hij duidelijk bij de NOS.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
‘Stomme fout’
Kruijswijk wist direct na zijn val dat het lastig zou zijn om terug te keren. “Een stomme fout in die afdaling. Ik verkloot daar gewoon alles, dat is gewoon kut. Ik zat redelijk aan mijn limiet op de top van de Colle del’Agnello. Daarna wilde ik wat gaan eten en drinken. Ik volgde de rest en maak dan zo’n stuurfout… Vervolgens knal ik op die sneeuwwand. Dat viel aanvankelijk nog mee, maar mijn fiets was kapot. Daar verloor ik de aansluiting. Ik voelde mijn rug, mijn ribben, alles… Mijn moraal was ook gebroken, maar ik moest nog naar de finish. Toen wist ik dat het over was. Je weet dat je voorsprong hebt en probeert alles te geven, maar mijn lichaam deed overal pijn. Ik verlies hier gewoon de Giro, dat is kut.”

RIDE Magazine
131 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2016 19:29
@johnny7:
Hoewel bij onze vrienden van Giant ook wel wat bergopspul bij mag komen...
27 mei 2016 19:30
wat klote is dit zeg. niet meer normaal. balen zeg
ik hoop dt het meevalt met hem en dat hij morgen gewoon nog kan rijden. ik dacht dat in eerste instantie de val wel meeviel door dat sneeuw. dit is helemaal zijn eigen schuld en je kan wel gaan zeiken op de ploeg en ploegleiding maar dat slaat gewoon helemaal nergens op stelletje armchair generaals.
Mentaal is hij geknakt maar misschien dat zijn ploegmaten nog op hem kunnen in praten.
27 mei 2016 19:30
@wildebert
Geen podiumkandidaat? Wat dacht je van Uran? Het probleem bij Cannanondale op het moment is dat ze renners slechter maken ipv beter.

Wat betreft het eten en het jasje: volgens mij stond de LottoNL-man er wel, maar miste Kruijswijk hem. Die had het echt niet makkelijk op dat moment, vandaar ook misschien dat hij zo in de fout ging in de afdaling.
27 mei 2016 19:33
Schipperaar misschien wil een van de ploegleiders van CT de Rijke wel naar TLJ? Denk dat dat meer van jouw smaak is? Of Paul de Baeremaeker :D

https://www.topcompetitie.nu/2016/video-paardenlul-100-bennie-lambrechts/
27 mei 2016 19:40
Jammer voor Steven, maar op de keeper beschouwd moet je heel veel geluk hebben als je geen ploegmaten hebt die je op beslissende momenten kunnen helpen. Hij doet er verstandig over te stappen naar een sterkere ploeg. Zie maar hoe Wout Poels zich heeft kunnen ontwikkelen.
27 mei 2016 19:41
Mdkidw jij snapt het dus niet. Lek had hem ook genekt. Daar gaat het nu juist om. Kijk naar verona, redelijk renner maar van enorm belang voor jongens vandaag. Dat miste tlj.
27 mei 2016 19:42
@JDclimber
Ja dat bedoel ik, ze hebben bij beide ploegen geen klimknechten en die zullen er wrs ook niet bijkomen.
Dan moet je toch echt verder gaan kijken.
27 mei 2016 19:46
Ben nog wel even benieuwd naar het verhaal van die koekenbakker van de neutrale materiaalwagen. Een auto vol met fietsen en maar blijven knoeien aan de kapotte fiets van Steven. Of is dit de Giro en met alles en iedereen bijdragen aan een overwinning van Nibali?
27 mei 2016 19:48
Wel een raar verhaal dat TLJ niet in de kopgroep wordt geduld. Hopen dat hij morgen in de schade nog enigszins beperkt kan houden en top 5 kan rijden in het klassement.
27 mei 2016 19:49
Velominatus, dan is hij wel een wereldacteur. Want die kwam harder uit de auto gestoven dan de mechanicien bij Menchov een paar jaar terug.
27 mei 2016 19:53
Stevie, moet gewoon voor zich zelf kiezen en de mogelijkheden bekijken. Wat hij nu heeft laten zien in de giro geeft ons hoop wat hier al is gezegd en dat hij een enorm potentieel heeft om podium te rijden of zelfs voor winst. Ik geloof niet dat hij zijn potentieel kan verwezenlijken waar hij nu zit. Waarom niet naar Contador z'n team gaan? daar krijgt hij hoog waarschijnlijk wel een ploeg die wel een berg of 2 overleven. Bij TLJ zie ik het helaas niet gebeuren.
Stevie je bent een HELD!
27 mei 2016 19:54
@klootje maar hoe verklaar je het dan?
27 mei 2016 19:59
@ten Dam. Inderdaad. Wat mij opviel op de top was dat Nibali al lekker bezig was een jasje aan te trekken in een volle inspanning. Dat vond ik super slim en professioneel. Ik zat al meteen te roepen voor de tv Steven pak snel eten en een jasje aan. Ik was daar nog bang voor een hongerklop later. Misschien is Steven daar met veel dingen bezig geweest. Zat flink te ademen op die klim en gaf zelf eigenlijk al aan dat hij daar op zijn limiet zat. Dan krijg je Nibali die even aanzet want die is er goed klaar voor, Chaves die vol daarachter aan moet en Kruijswijk die in de fout gaat. Het is allemaal split second.
27 mei 2016 20:26
Hoe bedoel jullie over mannetje mee blijft te twisten en geen schuld voor Tlj ploegleiding?

Ik heb namelijk geen een goede reden gehoord om niet een mannetje mee te sturen. Dus die hoor ik dan graag?
27 mei 2016 20:28
Velo, ik zag er gewoon geen kwaad in.

Er vanuit gaande dat zijn fiets te beschadigd was, aangezien hij niet lang daarna alsnog van fiets wisselde, wat vond je precies zo verdacht aan wat je zag dan?
27 mei 2016 20:36
Kom aan Steven, held die je bent, you can do itttt!
27 mei 2016 20:40
@klootje Wat ik raar vind is dat hij met een auto vol met fietsen blijft rommelen aan een duidelijk kapotte fiets. Gevolg extra tijdverlies en misschien wel de aansluiting met de groep Valverde. De meest logische reactie is meteen een nieuwe fiets van de auto pakken. Deze actie was misschien wel net zo bepalend voor het verliezen van het roze als de stuurfout zelf.
27 mei 2016 20:47
Blijven er nog steeds veel vragen over Velo. Zijn die fietsen inzetbaar? Zo ja, is het schoeisel universeel? Willen renners niet vrijwel altijd liever op hun eigen fiets blijven? Ben je sneller met een fiets van het dak pakken dan met ketting/versnelling er opnieuw opzetten?

Ik weet het ook niet hoor. Maar hij rende toch behoorlijk hard de auto uit. En de auto zelf was ook heel snel ter plaatse. Dat was bij Hennie Kuiper wel anders (slechte vergelijking, I know).
27 mei 2016 20:57
Kop op, rug recht en morgen hopen op een goede dag. Die minuut en 5 sec pakken we wel weer terug, en word Kruijswijk de held die over 10 jaar nog steeds herinnerd wordt
27 mei 2016 21:04
velo

die fietsen staan erop voor de sier.
en dan nog had hij moeten wisselen van fiets, want de fietsen die op dat rek staan zijn echt niet in het maatje kruijswijk
27 mei 2016 21:07
@lammestakker

passende naam hoor ouwe keyboard warrior
hij is toch helemaal niet lek gereden. en als hij lek was gereden daar had hij gewoon bij het groepje valverde kunnen aanhaken en dan was er nog niks aan de hand geweest.
27 mei 2016 21:11
Dus je laat een extra auto 3 weken lang in koers met fietsen voor de sier. Dat geloof je zelf. Zeker na alle pleidooien die er afgelopen periode zijn geweest voor niet meer motoren en volgauto's dan nodig.
Ik zou verwachten dat de neutrale materiaalman de meest gangbare framematen en cranks bij zich heeft. Natuurlijk is de afstelling niet perfect op maat, maar je kunt snel verder en later een keer van fiets wisselen naar een eigen ploegfiets op maat. Dat gaat veel sneller dan het geklungel dat we nu zagen.
27 mei 2016 21:14
Maar dat wordt toch in een fractie van een seconde besloten? En daar zou je toch pas voor kiezen als het niet lukt de fiets van de renner weer op gang te krijgen? Maw, dan heb je eerst wat jij geklungel vindt en vervolgens nog het tijdsverlies van de fiets van het dak halen.

Heb je het fragment terug gekeken? Duurt allemaal niet zo lang hoor.
27 mei 2016 21:20
Iemand op twitter zegt dat hij nog steeds in het ziekenhuis is. Ik moet zeggen: geen duidelijke bronvermelding en geen idee of dit waar is.

MAAR als het zo is dan kun je het vergeten.
Zonder blessures zou je jezelf nog vol kunnen pompen met adrenaline voor morgen en een paar 'Contador aanvallen' plaatsen tot dat je er bij neer valt, maar met zulke blessures is het haast onmogelijk.

Kijk ook hoe hij over de kop vliegt, nog een wonder dat hij meteen op staat en doorgaat.
27 mei 2016 21:21
vergeet dan ook niet de meest gangbare klikpedalen te monteren.
hoeveel fietsen heb je dan wel niet nodig??? moeten ze er met een bestelbus achter gaan rijden of zo. en natuurlijk ga je eerst kijken of je eigen fiets het nog gaat doen. die beste man sprong toch ook best wel rap uit zijn wagen dus om hem dingen te gaan verwijten slaat echt helemaal nergens op

en heb je de beelden gezien? de fietsen die op het dak staan hebben helemaal geen voorwiel

Om te reageren moet je ingelogd zijn.