Veuchelen aan de slag bij Wanty-Groupe Gobert
Foto: Sirotti
zaterdag 25 november 2017 om 13:27

Veuchelen aan de slag bij Wanty-Groupe Gobert

Frederik Veuchelen keert terug bij Wanty-Groupe Gobert. Nadat de Belg had aangegeven na de Sluitingsprijs Putte-Kapellen te stoppen als wielrenner, heeft Wanty-Groupe Gobert vandaag naar buiten gebracht dat de voormalig winnaar van Dwars door Vlaanderen volgend seizoen als trainer aan de ploeg verbonden zal blijven.

De 39-jarige Belg stond in zijn laatste vier jaar als prof al onder contract bij de Belgische ProContinentale formatie van Hilaire van der Schueren. Hij zal nu de rol van trainer overnemen van Frank Vandewiele. “Deze zomer had ik voor het eerst gesprekken met Hilaire Van der Schueren over het al dan niet worden van trainer. Langzaam is dit idee gegroeid, tot er een aantal weken geleden een definitieve beslissing is gevallen. Voor mij is het na mijn profcarrière een mooie uitdaging om aan te gaan. Deze unieke kans kon ik niet laten liggen”, aldus Veuchelen op de website van Wanty-Groupe Gobert.

De nieuwe trainer denkt dat hij zijn koerservaring en zijn voormalige opleiding aan de Katholieke Universiteit van Leuven kan gebruiken om de renners optimaal te ondersteunen. “Ik wil vooral mijn jarenlange ervaring als profrenner gebruiken. Verder beschik ik ook over een diploma licentiaat lichamelijke opvoeding aan de KU Leuven, en wil ik mezelf verder opleiden. Bovendien ken ik veel ingangen in de wereld van de kinesitherapie en voeding.”

Veuchelen heeft na de Sluitingsprijs Putte-Kapellen niet stil kunnen zitten, en mocht gelijk aan de slag in zijn nieuwe rol bij de ploeg. “Ik moet ook meteen vol aan de bak aangezien de winter een belangrijke periode voor het komende wielerseizoen is. Bijna zes weken geleden reed ik mijn laatste wedstrijd, maar ik heb nog niet stilgezeten. Op de teammeeting van afgelopen weekend heb ik met alle renners samengezeten om te bekijken wie hun trainer en/of kinesist is, welk voedingsschema ze volgen en meer van dat soort zaken. Een aantal renners train ik ook zelf.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
25 november 2017 14:10
Mooi dat het nu een fulltime functie betreft. Veuchelen begeleide afgelopen seizoen al enkele renners binnen de ploeg van Wanty. Dacht in totaal 4 renners, waaronder volgens mij Minnaard. Kan zo mooi zijn ervaring overbrengen op jonge renners.
26 november 2017 00:09
Klinkt alsof hij up to Date kennis heeft en hilaire straalt helemaal uit dat zn team dat wel wat meer kan gebruiken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.