woensdag 31 mei 2017 om 17:30

Vierhouten: “Dumoulin kan nog zo veel groeien”

Tom Dumoulin won afgelopen zondag de Giro d’Italia. Maandag werd in WielerFlits Live al voorzichtig vooruit gekeken naar zijn toekomstige kansen in de Tour de France. Volgens Aart Vierhouten is onze landgenoot nog lang niet volgroeid als wielrenner. “Hij heeft nog zo weinig historie en trainingsarbeid in zijn lichaam”, zegt Vierhouten.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
31 mei 2017 17:38
video werkt niet - error code.
(die van vanochtend: Tom's Giro in 1 minuut werkte ook niet - andere reden denkt ik.)
31 mei 2017 17:55
Moet Tom eigenlijk ook niet gewoon alsnog de Tour dit jaar rijden? Zeker wanneer je in zo'n topvorm verkeerd is het een uitgelezen kans om etappe's binnen te hengelen. Een klassement lijkt me uitgesloten, maar gezien het kwa Nederlandse renners geen vetpot is, betekent het voor Sunweb waarschijnlijk een flinke klap minder exposure.
31 mei 2017 18:04
Lijkt me onverstandig, Nederland is altijd al Tourgeil geweest, dus naar de TdF gaat hij toch wel geforceerd worden, in mijn ogen kan hij dit jaar beter voor de Vuelta gaan en kijken hoe ver hij daar komt. En als ik eerlijk ben zou ik sowieso per jaar kijken hoeveel tijdritkilometers er per grote ronde liggen en daar mijn seizoen op afstellen. Die keuze zal hij helaas vast niet hebben, we hebben een goede Nederlander dus hij moet en zal de Tour rijden!
31 mei 2017 18:11
@Jose Maria
Ik denk dat je (net als vele anderen) onderschat wat een aanslag een Giro klassement is op het lichaam. Het is ondenkbaar dat hij ook maar een klein beetje in de buurt van die vorm kan komen in 1 maand tijd. Het meest onverstandige wat ze bij Sunweb kunnen doen, is Dumoulin nu naar de Tour sturen.

Ik denk dat het vergelijkbaar is met het verhaal van bijvoorbeeld Nathan Haas. Hij rijdt eerst een heel voorjaar en dan door naar de Giro. Vervolgens komt hij komt ook niet verder dan etappe 11. Dat voorzie ik ook wanneer Dumoulin naar de Tour zou gaan. Op die manier wordt het lichaam er niets sterker op, het gevoel niet beter en wordt het vertrouwen geschaad.
31 mei 2017 18:26
Niet de tour maar wel de Vuelta. Hij is nu echt een grote ronde renner. Hoe kan je dat niet zijn als je er op deze manier één wint. Dan is een WK tijdrijden leuk, maar toch een beetje bijzaak.

Een tweede grote ronde vormt hem nog meer in die discipline. Misschien wat minder focus op het klassement, maar wel op lekker fietsen en knallen in een paar zware bergetappes.

En ook volgend jaar en het jaar erna 2 grote rondes en al het andere als extra. Daarna de balans opmaken. Hij is 26 en het echte succes ligt in grote ronden, dus nu vol voor gaan.
31 mei 2017 18:27
1,85 meter, 26 jaar. nee, die groeit echt niet meer. wel kan hij nog krimpen op oudere, bejaarde leeftijd, maar dan is hij al lang met wielrennen gestopt, lijkt me.
31 mei 2017 18:28
Niet de tour en ook niet de Vuelta. Beide rondes hebben te weinig tijdritkilometers. Wellicht volgend jaar?

Barguil gewoon als kopman naar de Tour, Oomen naar de Vuelta.
31 mei 2017 18:29
@achtpuntzes
Flauw, covfefe
31 mei 2017 18:36
@TeamNL
Hij moet de Vuelta niet rijden om te winnen. En ook het idee dat Tom zich moet blindstaren op t aantal tijdrit km is onzin. Tom kan een zeer succesvolle grote ronde rijder worden (zover hij t niet al is). Dan moet je voor het lichamelijke en mentale leereffect er niet maar 1 per jaar rijden. Als hij alleen start als hij kan winnen, vanuit het perspectief van de tijdrijder, gaat hij er niet uithalen wat er in zit.

Edit: met het werkwoord moeten bedoel ik: 'ik denk dat'
31 mei 2017 18:42
Laat Tom lekker uitbollen in Zwitserland dan wat rust en op naar het WK tijdrijden.
31 mei 2017 19:57
Vuelta rijden zou toch wel een logische stap in zijn ontwikkeling kunnen zijn. Wellicht niet voluit, maar in dienst van. Ook de beste voorbereiding op het WK lijkt me zo.
31 mei 2017 20:43
WK tijdrijden bijzaak noemen, ben ik het niet mee eens. Dat is echt wel een belangrijke prijs. En ik vind, zeker na deze aanslag op je lichaam na de Giro nu niet teveel druk op jezelf leggen door nu vol voor de Vuelta te gaan. Lekker de Canadese WT koersen rijden en de NL/BE WT ronde, toon je jezelf direct voor eigen publiek en dan vol voor WK Tijdrijden. En dan volgend jaar maar weer even goed analyseren met de ploegleiding en de doelstelling bepalen voor het komend jaar.
31 mei 2017 20:53
Laten we de verwachtingen nou niet al te ver opvoeren. Je leest soms dingen als dat Dumoulin de komende vijf jaar de Tour wel even zal reageren.
31 mei 2017 20:59
@Chaba
Alleen een bijzaak als je grote rondes kan winnen inderdaad. Maar hoeveel mensen op de wereld weten wie Froome is en hoeveel mensen kennen Kyrienka?
@peterwinnen
Wie zegt dat?
31 mei 2017 21:12
Tom doet niet aan troostprijzen dus in de Vuelta gaat ie er voor natuurlijk. Ritten winst, minstens 3 zoals in de giro want in de Vuelta is iedereen moe behalve Tom.
Net als in de giro strijden voor het hoogste met Wilco?, de enige manier om te groeien.
31 mei 2017 21:20
Weer een lekkere bak onzin, schippie. Ga zo door, ga zo door. Tellen lukt toch nog wel, hopelijk?
31 mei 2017 21:39
@guushovd
Wie zegt dat 'Dumoulin de komende vijf jaar wel even de Tour zal reageren'? Reaguurders ongetwijfeld ;-)
Vond achtpuntzes behoorlijk puntig trouwens...
1 juni 2017 07:36
Voor Tom zelf zou het ook helemaal niet slecht zijn om een teleurstellende Giro te rijden.
Begrijp mij goed, ik hoop dat hij ook hier wat mooie ritten kan pakken en kort kan rijden in het klassement. Maar op dit punt in zijn (klassements) carrière is het helemaal niet verkeerd voor het koppie als het niet vanzelf gaat :D
Mijn voorkeur qua programma zou echter ook de route zijn die chaba aangeeft.
1 juni 2017 08:49
Vanaf nu is hij elke koers waar hij verschijnt kopman en (top)favoriet, hij mag van mij zelf de kersen van de taart kiezen, hij laat zien dat hij daar enorm snel van groeit, in omvang, van zijn prijzenkast.
1 juni 2017 11:32
Al die verwachtingen van al die deskundigen en zelfbenoemde deskundigen zullen hem echt niet vooruit helpen. Maar gelukkig heeft hij een sterke eigen wil en zal hij zich niet gek laten maken. Bij Kiki Bertens zie je wat er gebeurt als je niet zo sterk in het hoofd bent.
1 juni 2017 12:50
Met zulke bespiegelingen kan niemand zoveel, maar ik moet wel even zeggen dat die Vierhouten een enorme aanwinst is voor WFLive! Praat goed, durft een mening te hebben en natuurlijk genoeg kennis van zaken. Echt top!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.