Geen breuken voor Vincenzo Nibali na val in Strade Bianche

zondag 2 augustus 2020 om 17:55
Geen breuken voor Vincenzo Nibali na val in Strade Bianche

foto: LaPresse

Update

Vincenzo Nibali kan morgen gewoon van start gaan in Gran Trittico Lombardo. Na een val in Strade Bianche werd er gevreesd voor een handbreuk, maar röntgenfoto’s en een MRI-scan van zijn linkerhand en pols hebben aangetoond dat de kopman van Trek-Segafredo niets gebroken heeft.

De 35-jarige Italiaan liep gisteren naast een blessure aan zijn linkerhand ook een beschadiging aan zijn duim op. Vanmorgen zat hij met zijn ploeggenoten alweer op de fiets voor een training.

De blessures hoeven zijn wedstrijdprogramma niet in de weg te staan. Naast Gran Trittico Lombardo rijdt hij de komende weken ook nog Milaan Turijn, Milaan-San Remo, Gran Piemonte en de Ronde van Lombardije. De Giro d’Italia in oktober is dit jaar zijn hoofddoel.

Selectie Trek-Segafredo voor Gran Trittico Lombardo (3 augustus)
flag-it Gianluca Brambilla
flag-it Giulio Ciccone
flag-it Nicola Conci
flag-it Jacopo Mosca
flag-it Antonio Nibali
flag-it Vincenzo Nibali
flag-nl Pieter Weening


2 augustus, 9:45
Vincenzo Nibali kende een incidentrijke editie van Strade Bianche. De Italiaan van Trek-Segafredo reed verschillende keren lek en kwam tot overmaat van ramp ook nog eens ten val. Nibali moest uiteindelijk opgeven met een handblessure.

De 35-jarige renner zal vandaag een bezoekje brengen aan ploegarts Emilio Magni, zo laat de Tourwinnaar van 2014 weten via social media. Zijn ploeg Trek-Segafredo liet gisteren al weten dat de renner last heeft van een handblessure. “Vincenzo heeft een blessure opgelopen aan zijn linkerhand. Vooral de spieren rond zijn duim zijn geraakt.”

Het is momenteel nog onduidelijk of Nibali op tijd fit is voor de Gran Trittico Lombardo van aankomende maandag. De Siciliaan zal normaal gesproken ook deelnemen aan Milaan-Turijn (5 augustus) en Milaan-San Remo (8 augustus). Nibali wist twee jaar geleden nog als eerste over de streep te komen in Milaan-San Remo (9.43 uur).

2 augustus: 12:42
Nibali zal zondagmiddag nog verder worden onderzocht aan zijn gehavende linkerhand. De Italiaan heeft na een nachtje slapen nog altijd pijn, zo laat een woordvoerder van Trek-Segafredo weten. Het is nog altijd onduidelijk of hij kan deelnemen aan de komende Italiaanse eendagswedstrijden (12.40 uur).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.