Vingegaard verliest tijd op Roglic: “Maar ben tevreden met mijn prestatie en gevoel”
foto: Cor Vos
maandag 1 april 2024 om 16:44

Vingegaard verliest tijd op Roglic: “Maar ben tevreden met mijn prestatie en gevoel”

Jonas Vingegaard moet in de komende ritten van de Ronde van het Baskenland tijd goedmaken op Primoz Roglic. De Deen verloor in de openingstijdrit namelijk vijftien seconden op zijn ex-ploegmaat. Van teleurstelling na afloop was echter geen sprake bij de Deen van Visma | Lease a Bike.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een zware en explosieve start van de ronde, maar uiteindelijk mag ik tevreden zijn met hoe ik heb gereden en het gevoel dat ik had”, is zijn conclusie na de eerste tien kilometer van de Ronde van het Baskenland. Vingegaard kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de komende etappes.

“De ronde ziet er dit jaar op papier misschien iets minder lastig uit, in vergelijking met voorbije edities. Maar als we iets hebben geleerd van de voorbije jaren, dan is het wel dat het zal aankomen op de slotdag. Ik verwacht dan echt een gevecht, maar dat zal ook het geval zijn voor de rest van de week.”

Goede aanloop
Vingegaard kende naar eigen zeggen een goede aanloop richting de Ronde van het Baskenland, een koers die hij vorig jaar nog wist te winnen. “Ik heb na Tirreno-Adriatico een goede periode van training gehad. Ik voel me goed. De vorm is goed, dus ik kijk uit naar wat er nog op het programma staat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.