Visbeek over teleurgestelde Matthews: “Misschien te veel krachten geïnvesteerd”

woensdag 10 juli 2019 om 19:43

Minutenlang stond Michael Matthews voorovergebogen over het stuur van zijn fiets, nadat hij de vijfde Touretappe had besloten op plaats zeven. Extreme teleurstelling maakte zich van hem meester, nadat zijn ploegmaats hard voor hem hadden gewerkt.

“Vandaag hebben we veel krachten geïnvesteerd, misschien te veel als je het achteraf bekijkt”, zei Sunweb-ploegleider Aike Visbeek na afloop voor de camera van WielerFlits. Zijn ploeg nam vroeg het heft in handen in de finale door op kop van het peloton te gaan rijden. “Dat was met opzet. Op de laatste klim verwachtten we aanvallen. Door de koppositie te nemen konden we ons eigen tempo rijden en het peloton onder controle houden.”

“We begonnen net te vroeg met Lennart Kämna, want het was mooi geweest als hij op het vlakke zijn ding had kunnen doen en Michael in positie had kunnen houden. Nico (Nicolas Roche, red) had hem dan kunnen afzetten. Het pakte anders uit. Nico raakte Michael kwijt en daar betaalden we een hoge prijs voor”, blikte Visbeek terug. Het zorgde voor een flinke teleurstelling bij de Australiër, die zijn zinnen had gezet op de etappezege.

“Hij is dan extreem en intens verdrietig. Andere gooien met een helm. Dit is begrijpelijk na zo’n dag. Dit hebben we al vaker gezien. Michael is iemand die zich helemaal leeg rijdt voor resultaten, echt een karakterman. Als de ploeg zo voor hem heeft gewerkt, raakt hem dat heel erg. Het is een kerel. Hij zal straks wel bijkomen en het woord nemen in de bus om de jongens te bedanken. We zitten goed in de wedstrijd, maar dit is een teleurstelling”, aldus Visbeek.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.