Visma | Lease a Bike defintief zonder Laporte in Gent-Wevelgem, Affini zijn vervanger
foto: Cor Vos
zaterdag 23 maart 2024 om 12:32

Visma | Lease a Bike defintief zonder Laporte in Gent-Wevelgem, Affini zijn vervanger

Het hing al even in de lucht, maar nu heeft ook Visma | Lease a Bike het officieel bevestigd. In Gent-Wevelgem kan de ploeg wederom niet beschikken over kopman Christophe Laporte. De Fransman is niet 100% fit en wordt vervangen door Edoardo Affini. De selectie wordt aangevoerd door Olav Kooij, die hoopt zijn eerste voorjaarsklassieker binnen te slepen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Christophe Laporte moest ziek opgeven in Milaan-San Remo en is nog altijd niet helemaal hersteld. In aanloop naar belangrijke koersen als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix krijgt de Fransman dus rust. Edoardo Affini is zijn vervanger. De Italiaan is niet de enige, die als back-up wordt ingeschakeld. Jan Tratnik start in plaats van Per Strand Hagenes, die zijn neus heeft gebroken.

Het team zal aangevoerd worden door Olav kooij, die daarnaast ook Tiesj Benoot, Tosh Van der Sande en de broers Tim en Mick van Dijke met zich meekrijgt. Visma | Lease a Bike verdedigt in Gent-Wevelgem de titel van de afwezig Christophe Laporte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.