Visma | Lease a Bike komt met korte update over toestand Wout van Aert: “Hij motiveert ons”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 29 maart 2024 om 17:58

Visma | Lease a Bike komt met korte update over toestand Wout van Aert: “Hij motiveert ons”

Visma | Lease a Bike heeft wat meer informatie gegeven over de huidige situatie van Wout van Aert. Op een persconferentie ging onder meer ploegleider Grischa Niermann dieper in op de val. “Het is nog te vroeg om te denken aan de toekomst”, vertelde Niermann aan de verzamelde pers. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het gaat oké met Van Aert, maar hij heeft nog altijd veel last na de val, de operatie en de schaafwonden. Hopelijk mag hij binnenkort naar huis, maar dat is nog niet duidelijk. Renners zijn heel goed in het relativeren en in het vooruitkijken, maar zo ver was Wout deze ochtend nog niet. Dat besef is er ook bij hem: je kan veel ideeën hebben over wat je wil, maar je moet bij manier van spreken eerst pijnvrij naar het toilet kunnen gaan. Hopelijk kan dat over een paar dagen.”

Zicht op fietsen heeft de Belg nog niet. “Wanneer je dan weer kan fietsen, dat weet ik ook niet. Naar de omstandigheden gaat het best goed, maar het is niet niets geweest. Wout herinnert zich nog alles, maar hij weet niet wat er gebeurd is. Het ging allemaal zo snel. Wij moeten er nu zijn voor hem”, voegde Niermann er nog aan toe, zonder in details te treden over de nabije toekomst. “We hebben altijd een plan B, maar het is nog veel te vroeg om daar aan te denken.”

“Hopelijk kan hij snel naar huis. Als we dan meer weten, kunnen we praten over de volgende doelen. Een schema, dat is iets voor de artsen. Maar hij zal maandag niet op zijn fiets zitten, hé”, sloot Niermann af.

 

Ook Tiesj Benoot nam het woord. Benoot was na Dwars door Vlaanderen flink aangedaan, omdat hij ook nog eens dacht aan de basis te liggen van de val. “Maar dat klopte blijkbaar niet”, vertelde Benoot op het persmoment. “Matteo (Jorgenson, red.) zag het gebeuren en de uitleg van Wout was ook anders dan wat ik dacht. Zonder duidelijke beelden ben je niet zeker, maar met alle verhalen kan ik een beeld vormen van wat er gebeurd is. Je rijdt samen naar een punt en niemand wil remmen. Dan gebeuren er soms ongelukken.”

Benoot: “Wout zal onze grootste supporter zijn”
“Wout weet zelf niet zo goed wat er gebeurd is, maar hij was hypergefocust en hij zou het raar vinden mocht hij mijn achterwiel hebben aangetikt. Hij had het gevoel dat zijn fiets plots weg was onder hem. Het gaat zo snel en bij zo’n slag kan ik me inbeelden dat je niet meer weet wat er gebeurd is. Hij komt er nog goed vanaf, denk ik, gezien de snelheid. Het was een koers-incident.”

Visma | Lease a Bike  moet nu verder zonder Van Aert, wat niet makkelijk is. “Het is shit dat we onze leider verloren zijn. We zijn de jongste 3 maanden meer samen geweest dan dat we onze partner hebben gezien. Maar ik ben trots op hoe we zijn blijven rijden. Wout zegt zelf dat we er voor kunnen gaan, ook al is hij er niet bij. Hij zal onze grootste supporter zijn. Dat motiveert ons.”

 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.