Voorbeschouwing WK tijdrijden
woensdag 24 september 2008 om 21:01

Voorbeschouwing WK tijdrijden

Morgen is het dan zover, dan beginnen de mannen aan hun WK op de weg in Varese met de tijdrit. Grote afwezige bij de tijdrit is toch wel de man die de afgelopen twee jaar domineerde, Fabian Cancellara. Drievoudig winnaar Michael Roger zal er daarentegen wel bij zijn.

Parcours

De afstand die de renners moeten afleggen is 43,7 kilometer. Het parcours is niet helemaal vlak, maar zeker niet heuvelachtig. De renners starten in het wielerstadion in Varese, waarna ze naar het Lago di Varese gaan dat ze helemaal rond rijden.

Op het parcours ligt één echte beklimming voor de renners, de Salti di Buguggiate. Deze helling is meer dan twee kilometer lang en overbrugt 82 meter hoogteverschil. Dat maakt een gemiddeld stijgingspercentage van ongeveer 4%.

Favorieten

De man die de laatste weken toch wel liet zien dat hij een zeer goede tijdrijder is, is Levi Leipheimer. De Amerikaan won allebei de tijdritten in de Ronde van Spanje. Bij de afwezigheid van Fabian Cancellara is hij toch wel een van de favorieten.

Iemand die ook kans maakt is de Spanjaard José Enrique Guttierez, hij heeft de tijdrit van het WK tot een van zijn doelen gemaakt. In de Eneco Tour bewees Guttierez dat ook hij het tijdrijden nog niet is verleerd.

Michael Rogers is een van de andere concurrenten voor Leipheimer. De Australier liet in de Olympische wegrit zien dat zijn vorm weer grotendeels terug is na de ziekte van Pfeiffer die hij opliep in het voorjaar. Gustav Larsson liet met zijn tweede plek op de Olympische Spelen zien dat ook hij kan tijdrijden. De vraag is echter of hij zijn tweede plek kan evenaren.

Naast hem zijn er nog vele outsiders zoals David Millar, wiens titel nog werd afgepakt. Sylvain Chavanel die dit jaar echt aan het doorbreken is. Chavanel bleek in de Ronde van Spanje al in vorm te zijn toen hij met de tijdrit de leiderstrui veroverde. Of de Duitser Tony Martin die dit jaar ook doorbrak met een aantal goede tijdritten.

Onze favorieten

**** Levi Leipheimer
*** Michael Rogers, José Enrique Guttierez
** Tony Martin, Sylvain Chavanel, Gustav Larsson
* David Millar, Edvald Boasson Hagen, Raivis Belohvosciks, Stijn Devolder

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.