zondag 14 april 2024 om 14:40

Vos is erg blij na nieuwe zege in Amstel Gold Race: “Maar sta hier wel met dubbel gevoel”

Video Over de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen valt het nodige te vertellen. Er was niet alleen de lange neutralisatie na een ongeluk op het parcours, maar ook de knotsgekke ontknoping aan de finish. Lorena Wiebes waande zich al zegezeker, maar uiteindelijk ging Marianne Vos er met de zege vandoor.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De renster van Visma | Lease a Bike leek in de sprint genoegen te moeten nemen met de tweede plaats, maar wist de te vroeg juichende Wiebes met een ultieme jump nog te verschalken. “Het is natuurlijk ontzettend balen voor Lorena. Ik had het ook een beetje in 2021 (toen Vos voor de eerste keer wist te winnen, red.). Ook toen begon ik al te juichen, maar kwam de rest nog zeer kort. Dat is blijkbaar iets wat hier snel kan gebeuren.”

Wat dacht Vos eigenlijk in de laatste meters? “Ik was eerlijk gezegd gewoon bezig met mijn sprint”, vervolgt ze voor de camera van de NOS. “Ik dacht echt: tot de streep, tot de streep, tot de streep… Ik zag wel dat ze begon met juichen, maar het was nog niet duidelijk of ik er nog overheen zou gaan. Ik moest dus eerst afwachten.”

“Ik voelde wel dat ik iets meer snelheid had, maar was niet zeker of het genoeg was. Dat ik hier nu win, is heel mooi. Maar ik sta hier ook wel met een dubbel gevoel. Eigenlijk een driedubbel gevoel, met het ongeluk op de weg, de herstart en ik kan me natuurlijk ook verplaatsen in Lorena. Het moet ook nog even bezinken. We staan aan de start met het idee om vol te koersen. Dan speelt er zich van alles af en dan sta je hier als winnares.”

Lorena Wiebes juicht, maar te vroeg! – foto: Cor Vos

Door een ongeluk met een politieagent en een daaropvolgende lange neutralisatie zag de organisatie zich genoodzaakt om de finale in te korten tot 55 kilometer. “We kregen hierdoor een korte en intense wedstrijd”, blikt Vos terug op een gekke editie van de Amstel Gold Race. “We werden nu vanaf de herstart meteen losgelaten. Zo werden 150 rustige dames opeens doldwaze stieren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.