Vuelta 2017: Zieke Sam Oomen geeft er de brui aan
zaterdag 2 september 2017 om 14:57

Vuelta 2017: Zieke Sam Oomen geeft er de brui aan

Sam Oomen zal zijn eerste grote ronde niet uitrijden. De jonge Nederlander, die op een knappe dertiende plaats stond in het algemeen klassement, is ziek. Het is na het naar huis sturen van Warren Barguil en de opgave van Lennard Hofstede alweer het derde verlies voor de Sunweb-ploeg.

Vanochtend werd al bekend dat de 22-jarige klimmer ziek was geworden in de nacht van vrijdag op zaterdag. Hij besloot echter toch van start te gaan, in de hoop de etappe te kunnen uitrijden. Door de opgave van de Tilburger verliest kopman Wilco Kelderman – die vierde staat in het klassement – zijn meesterknecht bergop.

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
2 september 2017 18:45
Scotty, zeker gemist dat Barguil niet wilde knechten voor Wilco. Dus je posts snijden geen hout.
2 september 2017 18:58
Toch wel grappig hoe er door het nederlandse wielervolk gekeken wordt naar de verschillende ploegen en hoe het kan dat er zo enorm kritisch gekeken wordt naar TLJ, maar niet naar Sunweb. Toen Kruijswijk ziek de Giro moest verlaten dit jaar stond hij 10e (al was het verwachtingspatroon bij hem wel een stuk hoger) en werden hij en de ploeg volledig kapot gemaakt hier op wielerflits. Nu val Oomen uit (uiteraard een stuk jonger, zijn eerste grote ronde en een ploeggenoot die er heel goed voor staat) en hoor je geen enkel negatief geluid.
Het is niet dat ik vindt dat hier negatief op gereageerd hoort te worden, maar wat ik hiermee wil zeggen is dat wielrenners ook mensen zijn. Zou Kruijswijk minder bekritiseerd worden als hij voor Sunweb ziek uitgevallen was? Aub niet met 2 maten meten volgende keer en niet met zijn allen roepen dat TLJ er niets van bakt als hun best geklasseerde renner helaas ziek moet opgeven, ook al was het verwachtingspatroon zo hoog. Volgend jaar kan hetzelfde met Sunweb overkomen omdat hun verwachtingspatroon nu ook enorm hoog ligt. Als ik alles hier op Wielerflits lees, gaat Dumoulin volgend jaar wel even de tour winnen. Vergeet niet dat hij daar gewoon enorm hard voor moet werken en een ongelukje of een ziekte in een klein hoekje zit. Het blijven mensen zoals jij en ik.

Zo genoeg de moraalridder uitgehangen. On: Enorm zonde voor Sam Oomen, reed een geweldige eerste grote ronde en ik verwacht nog veel van hem. In potentie kan hij een hele grote ronderenner worden, maar hij zal er hard voor moeten werken en zeker zijn tijdrit verdiend nog verbetering. Laten we hopen dat hij zich goed doorontwikkeld
2 september 2017 19:19
@scott

Als Barguil was gebleven had het ook gekund dat Kelderman een stuk lager stond, omdat hij meer met randzaken bezig zou zijn geweest.
2 september 2017 19:21
Kruiswijk stond 10 de waar de verwachting na het jaar ervoor 1ste was. De meeste kritiek was niet op ziek uitvallen gericht maar op de drie weken ervoor
2 september 2017 19:30
"er de brui aan geven" is hier een verkeerd gebruikte uitdrukking. Al vaker heb ik WF gewezen op het niet juist gebruiken van de Nederlandse taal. Opgeven door ziekte is heel wat anders dan "er de brui aan geven". Die uitdrukking suggereert iets van een conflict of zijn kont tegen de krib gooien of een ander negatief bijverschijnsel. Daar is hier natuurlijk geen sprake van. Waarom niet een kop in de trant van "Oomen stapt ziek af" o.i.d.
Ter zake: Barguil naar huis sturen krijgt nu een extra wrange consequentie. Maar ja, principes zijn principes!
@jvh
Ik weet niet hoe lang je al deel uitmaakt van het "kennerspeloton"hier, maar dan zal je het toch een keer opgevallen zijn dat er vooral positief over TLJ wordt geschreven hier. Een kritische benadering wordt nl niet getolereerd en een ironische ondertoon al helemaal niet.
2 september 2017 19:55
En daar is sooike weer die een zeldzaam goed betoog toch altijd weer weet af te sluiten door nog ff TLJ in een zwaktebod te noemen.
2 september 2017 21:39
Scotty +1
Kwestie van mismanagement. Barguil had er gewoon nog bij moeten en kunnen zijn, op een manier waarmee hij én zijn eigen belangen én die van de ploeg nastreefde. Door het koersverloop vandaag is Wilco er doorheen gerold, maar de derde week is nog lang.

Hoeveel had de laatste Sunweb over vandaag qua tijdslimiet? Ik heb op mijn schoenplaatjes ruim 100 meter aan koersvervalsing gedaan op zo'n steile strook, tot mij de pas werd afgesneden door een Guardia Civil. Ik keek niet helemaal fris meer uit mijn ogen, dus ik kan me voorstellen dat ze geen risico's meer nemen sinds het incident met Belkov :|
2 september 2017 22:10
@jvh93: goed stuk en mee eens.
2 september 2017 22:26
Huh, gaat het nou alweer over Barguil, never ending story word dit.

Jammer voor Sam, geweldig gekoerst.
2 september 2017 23:14
Die zie ik nog wel eens podium rijden, in tegenstelling tot zijn kopman overigens.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.