Vuelta 2019: Primoz Roglic blijft ongedeerd bij valpartij
foto: Cor Vos
zaterdag 7 september 2019 om 19:14

Vuelta 2019: Primoz Roglic blijft ongedeerd bij valpartij

Leider Primoz Roglic overleefde zaterdag wederom een verraderlijke dag in de Vuelta. “Ik was niet echt betrokken bij de valpartij”, doet de Sloveen zijn verhaal. “Ik was daar op het moment, maar kon gelukkig op mijn fiets blijven zitten.”

“Voor ons klassementsrenners zijn deze valpartijen de grootste bedreigingen, voornamelijk in sprintetappes. We moeten wel steeds van voren zitten, maar mogen zo min mogelijk risico nemen”, legt hij uit.

Morgen wordt er weer geklommen, als het peloton naar het Santuario del Acebo rijdt. “Ik heb deze beklimmingen nog nooit gereden”, bekent Roglic. “Maar ik heb wel de profielen bestudeerd. Er komen heel zware dagen aan. Vooral de slotklim morgen is heel erg zwaar. Ik kijk er naar uit om daar te racen.”

Met een voorsprong van 2 minuten en 25 seconden in het klassement op naaste belager Alejandro Valverde is de Sloveen klaar om zijn leiding te verdedigen: “Natuurlijk zullen ze aanvallen. Ik verwacht dat ze de gehele dag koers zullen maken. Ik en mijn team moeten daar op voorbereid zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.