Vuelta 2022: Zadelpijn noopt Floris De Tier tot opgave
foto: Cor Vos
dinsdag 30 augustus 2022 om 13:59

Vuelta 2022: Zadelpijn noopt Floris De Tier tot opgave

Floris De Tier zal de Vuelta a España dit jaar niet uitrijden. De 30-jarige renner van Alpecin-Deceuninck sukkelde in de eerste week met een zitvlakblessure en blijkt nu niet meer in staat om verder te koersen. De Tier is alweer de 25ste uitvaller in de Ronde van Spanje.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Tier was na negen etappes al de spreekwoordelijke drager van de rode lantaarn, maar kon wel een geldig excuus inroepen. De coureur van Alpecin-Deceuninck kampt namelijk met een vervelende blessure aan zijn zitvlak. “En het wordt elke dag erger. Ik kan niet op mijn zadel zitten”, liet hij maandag nog weten in gesprek met Het Nieuwsblad. “Ik heb eigenlijk nooit last aan mijn zitvlak, maar nu heb ik het goed zitten.”

“Dinsdag is het begonnen en nadien werd het elke dag slechter door de regen. De dokter was zelfs geschrokken van hoeveel de zwelling vanochtend nog was toegenomen. Hij vroeg letterlijk: “Ga jij daar echt nog mee starten? Maar ik wilde niet zomaar opgeven in de Vuelta.” De Tier hoopte op beterschap tijdens de tweede rustdag, maar ziet nu toch het heilloze van zijn missie in.

De Tier werd overigens pas in laatste instantie opgeroepen voor de Vuelta als vervanger van Oscar Riesebeek, die in aanloop naar de Ronde van Spanje zijn duim brak bij een valpartij. De Belg werd uit de Ronde van Denemarken gehaald en wist nog op tijd af te reizen naar Utrecht voor de start van de 77ste Vuelta.

[cf_dropouts edition=”326″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.